Η γέφυρα της Μαρούγκαινας στα Τρίκαλα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η γέφυρα της Μαρούγκαινας στα Τρίκαλα


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Ευτυχώς πληθαίνουν οι αναρτήσεις στα social media που αφορούν εικόνες και ιστορίες από το παρελθόν του τόπου.Χρήστες - λάτρεις της ιστορίας όπως ο συμπολίτης Σωτήρης Κύρμπας που έχει στην κατοχή του αρκετά ιστορικά αρχεία σχετικά με την ζωή και τη δράση των Τρικαλινών (σύντομα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του για τα 50χρονα του ΑΟ Τρίκαλα) αναρτούν κατά διαστήματα όμορφες νοσταλγικές εικόνες όπως αυτή που ανήρτησε για μια ιστορική γέφυρα της πόλης μας, τη γέφυρα της Μαρούγκαινας στο προφίλ του στο facebook και αναδημοσιεύουμε...Η γέφυρα σήμερα

Η γέφυρα της Μαρούγκαινας ήταν από τις πιο παλιές πέτρινες γέφυρες που διατηρούνταν στα Τρίκαλα μέχρι και τον πόλεμο του 1940.

Αυτήν και την “δίδυμή” της γέφυρα του Αγίου Κωνσταντίνου επέλεξαν (και τα κατάφεραν) να ανατινάξουν οι Βρετανοί κατά την οπισθοχώρησή τους τον Απρίλιο του 1941.

Εδώ το εντυπωσιακό αυτό γεφύρι φωτογραφημένο έτσι ώστε στο κάδρο να περιλαμβάνεται το Φρούριο και το ρολόι της πόλης στο βάθος.


Πρόκειται για μία από μια σειρά 17 καρτ-ποστάλ που εξέδωσε λίγο πριν την έκρηξη του πολέμου ο Αθηναίος εκδότης Εμμανουήλ Διακάκης με θεματογραφία από τα Τρίκαλα και κυκλοφόρησαν ευρέως αμέσως μετά την λήξη του. Save Save Κράτα το

 

 

Επιστροφή