Τι κοινό έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι με τους βατράχους

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Τι κοινό έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι με τους βατράχους

Μια φορά & ένα καιρό μια ημέρα ζεστή μέσα στο καταμεσήμερο ένα σκορπιός που είχε απομακρυνθεί πολύ από τη φωλιά του για να βρει τροφή έχασε το δρόμο της επιστροφής.Μέσα στην αναζήτηση νέου μονοπατιού βρέθηκε στην όχθη ενός ποταμού και το αναγνώρισε αμέσως το σημείο, απέναντι ήταν η φωλιά του. Ένα πρόβλημα υπήρχε όμως δεν ήξερε κολύμπι!!!

Η λύση δεν άργησε να φανεί!! ένας βάτραχος πλησίαζε, τον φώναξε αμέσως :
«Σε παρακαλώ, βοήθησε με. Δεν μπορώ να κουνηθώ, η ζέστη με έχει εξαντλήσει και η οικογένεια μου είναι εκεί σε παρακαλώ πέρασε με απέναντι». Τότε ο Βάτραχος είπε στο Σκορπιό. «Αποκλείεται!! Εσύ είσαι ένας Σκορπιός αν πάω να σε σηκώσω θα με τσιμπήσεις». Ο Σκορπιός του απάντησε. «Όχι, όχι δεν θα το κάνω, υπόσχομαι δεν θα σε τσιμπήσω αν με σηκώσεις και με βοηθήσεις να περάσω απέναντι.»

Κι έτσι ο βάτραχος σήκωσε τον Σκορπιό, το έβαλε στην πλάτη και άρχισε να κολυμπά. Όταν πια ήταν σχεδόν στο τέλος της διαδρομής ο σκορπιός μονομιάς τον τσίμπησε. Ο βάτραχος όλο απορία απευθύνθηκε στο σκορπιό «Ε! Με τσίμπησες, τώρα θα πεθάνουμε και οι δύο, μου είπες ότι αν σε βοηθούσα δεν θα με τσίμπαγες!!.»

Ο Σκορπιός απάντησε στο βάτραχο, «Μα ήξερες τι ήμουν όταν με σήκωσες,
δεν φταίω εγώ είναι στη φύση μου!»

 

 

Επιστροφή