Από ένα σκαλί πιο πάνω ο Ολυμπιακός

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Από ένα σκαλί πιο πάνω ο Ολυμπιακός
 
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμένεται να είναι και φέτος οι δύο βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ και σ’ αυτό το στοίχημα προγνωστικά αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Από τη μια έχουμε τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης «ερυθρόλευκους» και από την άλλη έχουμε τους κυπελλούχους «πράσινους», με τις έξι κατακτήσεις Euroleague.
 
Βίους παράλληλους θα έλεγε κανείς ότι είχαν οι δυο τους το φετινό καλοκαίρι, αφού και από τους δύο αποχώρησαν οι καθόλα πετυχημένοι προπονητές τους.
 
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον Ολυμπιακό, για να αντικατασταθούν τους Αργύρη Πεδουλάκη και Γιώργο Μπαρτζώκα αντίστοιχα.
 
Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι Πειραιώτες ξεκινούν, ίσως, από μία πιο στέρεα βάση, αφού έχουν διατηρήσει τον βασικό τους κορμό και προχώρησαν και σε δυο τρεις προσθήκες ποιοτικών καλαθοσφαιριστών.
 
Ο Παναθηναϊκός, στον αντίποδα, φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και σε πολλές αλλαγές αυτού, αποκτώντας, παρά ταύτα, και αυτοί σπουδαίους παίκτες.
 
Ίσως, όμως, ο Ολυμπιακός να είναι περισσότερο δεμένος, ενώ ο αιώνιος αντίπαλός του να χρειάζεται χρόνο. Θα φανεί.Εξάλλου, οι φετινοί μεταξύ τους αγώνες μπάσκετ ξεκινούν νωρίς, από τη 2η αγωνιστική και την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

 

 

Επιστροφή