«Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς!»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
«Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς!»


Φιλοξενώντας ένα  σύνθημα σε τοίχο της Αθήνας που αναφέρει χαρακτηριστικά , το BBC «σκιαγραφεί» το προφίλ του ΠΑΣΟΚ.

 

 
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, για ένα κόμμα που παλεύει για την επιβίωση, η απόφαση να διεξάγει το συνέδριο σε ένα μεγάλο στάδιο ήταν πιθανότατα κακή. «Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες των κενών θέσεων ‘μίλησαν’ για ένα κόμμα που πλησιάζει στη λήθη».

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στη συνέχεια στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑΣΟΚ), σημειώνοντας ότι κυριάρχησε για τουλάχιστον 3 δεκαετίες.

 «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα κράτος πρόνοιας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα», τονίζεται. «Αλλά σήμερα μαραζώνει έχοντας μόλις 6% στις δημοσκοπήσεις…». 

Από το ρεπορτάζ δε λείπει η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: «Ήταν ιδιοφυία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος».

Ο πρώην υπουργός συνεχίζει ότι «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Εχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».

 

 

Επιστροφή