Αλαφούζος: "Το πιο άσχημο γήπεδο είναι το Καραϊσκάκης"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Αλαφούζος:


Ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιάννη Αναστασίου μίλησε τόσο για τον ίδιο όσο και για τις περιπτώσεις του Βοτανικού, της Λεωφόρου, της ΑΜΚ και του Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Φως σε πολλά διαφορετικά μέτωπα έριξε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος μίλησε στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιάννη Αναστασίου τόσο για το γηπεδικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό όσο και για τα οικονομικά αλλά και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος των "πρασίνων":


Για το μπάσκετ: "Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης, εννοείται πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση για αυτό και φέτος αν δεν υπήρχε η διαιτησία θα είχε πάει στο Λονδίνο. Απλά έφερα το παράδειγμα του μπασκετικού Ολυμπιακού για να γίνει η σύγκριση με τον ποδοσφαιρικό και τον τρόπο που κατακτά τους τίτλους".

Για τον Φιγκερόα: «Θα μιλήσουμε στο τέλος της εβδομάδας, είναι μεγάλος παίκτης, απλά το τεχνικό τιμ τον θέλει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Για το γήπεδο: « Για το θέμα της πενταετίας δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε ούτε να το χρησιμοποιήσουμε. Τώρα μας δόθηκε η δυνατότητα να το κάνουμε για πέντε χρόνια και αυτό θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε για παραπάνω. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα γιατί δεν θα υπάρξει κανείς που να τολμήσει να πάρει την Λεωφόρο».

Για τον Βοτανικό: «Αν βρει πόρους ο Δήμος και φτιάξει το γήπεδο και μας το παραχωρήσει έναντι πολύ μικρού τιμήματος, όχι όπως το ΟΑΚΑ, τότε δεν θα πούμε όχι. Δεν το βλέπω πιθανό. Που να βρει ο Δήμος τα λεφτά, αν και ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα».

Για τη Λεωφόρο: «Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε κάθε κερκίδα ξεχωριστά. Να την γκρεμίζουμε και να την φτιάχνουμε από την αρχή. Θα προχωράμε, έτσι, στην δημιουργία της νέας Λεωφόρου ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιστήριξης. Έχουν γίνει στατικές μελέτες.

Κοιτάμε τον όγκο του γηπέδου που μπορεί να φτιαχτεί με βάση τα μέτρα που είναι τώρα και το ύψος. Οι στατικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να προχωρήσουν. Με τους εμπορικούς χώρους θα δούμε τι θα γίνει. Το μοντέλο του «Καραϊσκάκης» έχει αποτύχει. Είναι το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης».

Για το δημοψήφισμα για Λεωφόρο – Βοτανικό που έθεσε σαν ζήτημα στην συνέντευξη Τύπου:

"Θα γίνει μέσω Ίντερνετ. Νομίζω ότι θα ψηφίσουν τη Λεωφόρο με μεγάλο ποσοστό".

ΓΙΑ την ΑΜΚ: «Θα συσταθεί μια εταιρία μέσω της οποίας θα έρθουν τα λεφτά. Θα είναι 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν αποπληρωθούν οι δόσεις, τα χρήματα μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές. Έχουν μπει έναντι της αύξησης στα ταμεία της ΠΑΕ 3.100.000».

Για τον Νταμπίζα και ποιου ήταν η αρχική ιδέα, υποστήριξε:

"Του Γιώργου (σ.σ. Καραγκούνης). Αλλά ασφαλώς εγώ πήρα την απόφαση να προσλάβουμε τον Νταμπίζα. Όχι ο Καραγκούνης".

Για τις αντιδράσεις των οπαδών για το πρόσωπο του Νταμπίζα έδειξε ότι θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή:

"Ξέρουμε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πολύ δυναμικό κομμάτι της κερκίδας αλλά όλοι μεγάλα παιδιά είμαστε και νομίζω ότι αν έχουμε μια τίμια και ειλικρινή σχέση μαζί τους δεν θα υπάρχει πρόβλημα".Για το αν παραμένει ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής του Καραγκούνη, επισήμανε:

"Βέβαια. Και για να τα λέμε όλα, ήταν μεγάλο λάθος μας που έφυγε ο Καραγκούνης από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σημασία ποιος έκανε το λάθος αλλά ήταν λάθος που έφυγε. Αν δεν μείνει στη Φούλαμ η πόρτα του Παναθηναϊκού παραμένει ανοιχτή".Για το μπάτζετ και αν αλλάξει σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός βγει στην Ευρώπη, είπε:

"Εχουμε καταλήξει ότι δεν θα αλλάξει. Δεν χρειάζεται. Άλλωστε έχουμε υπολογίσει ότι τα καθαρά έσοδα από τη συμμετοχή μας στους ομίλους του Europa League είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μικρό το ποσό αλλά δεν μας σώνει κι όλας".

Για τις μεταγραφές:

"Εχουν προχωρήσει κάποιες υποθέσεις αλλά μην ρωτάτε εμένα. Θα δείτε τη φιλοσοφία μας για τους καινούργιους παίκτες".

Για την Παιανία: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να την χρησιμοποιούμε με χαμηλό μίσθωμα, είτε να συζητήσουμε για την αγορά των εγκαταστάσεων από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχει γίνει ήδη μία επαφή και δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητική».

Για τη στήριξη στον Αναστασίου: «Εννοείται ότι θα τον στηρίξουμε. Εδώ στηρίξαμε τόσο πολύ τον Φερέιρα, δεν θα στηρίξουμε τον Αναστασίου που είναι και Έλληνας;»

 

 

Επιστροφή