Αλλάζει εντελώς η εικόνα του ελληνικού τουρισμού

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αλλάζει εντελώς η εικόνα του ελληνικού τουρισμού


Μεγάλα περιθώρια για την Ελλάδα στον τουρισμό πολυτελείας (luxury tourism)



Συνεχώς αυξανόμενο είναι τα τελευταία χρόνια το μερίδιο του τουρισμού πολυτελείας (luxury tourism) στην Ελλάδα, μία τάση που ενισχύεται από τις πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού.

Η αύξηση των απευθείας διεθνών πτήσεων με νέους προορισμούς, που προωθεί από πέρυσι το Υπουργείο Τουρισμού ευνοεί την ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού. Μετά το άνοιγμα των αγορών των αραβικών χωρών (Σαουδ. Αραβία, Εμιράτα, Λίβανος), της Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς) και την πλήρη επαναφορά της Ρωσίας που πέτυχε για το 2016, έρχεται το 2017 η σειρά της Ασίας με νέες απευθείας συνδέσεις με Κίνα, Νοτ.Κορέα και Σιγκαπούρη.

Επίσης, τα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων έργων τουρισμού πολυτελείας, τα οποία πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Oι φάκελοι 15 μεγάλων επενδύσεων σύνθετων καταλυμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5-6 αστέρων και υπερπολυτελείς τουριστικές κατοικίες με δυναμικότητα 8.800 κλινών, κέντρα spa, γκολφ και συνεδριακά κέντρα αξίας 3 δις ευρώ, βρίσκονται προς επεξεργασία και όταν αυτές υλοποιηθούν, θα δώσουν μεγάλη ώθηση στη «βαριά βιομηχανία» της Eλλάδας, βάζοντάς την ακόμη πιο δυνατά στο διεθνές κάδρο των προορισμών υψηλού εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Ελλάδα σύμφωνα με τους μεγάλους tour operators της Βρετανίας και της Γερμανίας (Thomas Cook, TUI κα) ήταν από τους ακριβότερους προορισμούς, αρκετά πάνω από την Ισπανία και την Κύπρο, καθώς οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν απορρόφησαν την αύξηση της φορολογίας και την μετακύλησαν στους επισκέπτες που επέλεξαν την Ελλάδα για τις φετινές τους διακοπές, αυξάνοντας το κόστος των τουριστικών πακέτων.

Επιπλέον, λόγω του ισχυρού ρεύματος κρατήσεων της τελευταίας στιγμής (last minute) που σημειώθηκε φέτος κατά την high season περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, και της υψηλής ζήτησης δεν σημειώθηκαν εκπτώσεις στα τουριστικά πακέτα.

 

 

Επιστροφή