Aliki my love - H «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Aliki my love - H «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Αντίδραση του γιου της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη για την ταινία Aliki my love

Η ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Aliki Μy Love» ήταν μια ταινία που έγινε έτσι ώστε η ηθοποιός να ανοίξει τα φτερά της και στο εξωτερικό. Συμπρωταγωνιστής της, ήταν ο Βρετανός ηθοποιός Jess Conrad και ήταν μια συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμ με βρετανική εταιρεία. Η υπόθεση του έργου ήταν ο νεαρός γοητευτικός ξένος που παίρνει μια μεγάλη κληρονομιά σε ένα ελληνικό νησί και εκεί… γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο της Αλίκης.


 
Η ταινία γυρίστηκε το 1962 στην Ίο και παρά τις λαμπερές πρεμιέρες της σε Αθήνα και Λονδίνο δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία, και λέγεται ότι τόσο ο Φίνος όσο και η Αλίκη αποφασίζουν να την αποσύρουν και να την «εξαφανίσουν». Οι δημοσιογράφοι μάλιστα την ονομάζουν «απαγορευμένη ταινία» και κάποιοι κάνουν λόγο και για ημίγυμνες σκηνές της Αλίκης.

Πριν λίγες μέρες στο προφίλ της Φίνος Φιλμ στο facebook γράφτηκε πως η ταινία που θεωρείτο χαμένη βρέθηκε και γίνεται η απαραίτητη επεξεργασία. Δημοσίευσε μάλιστα και βίντεο με ένα μικρό απόσπασμα.

Η ανάρτηση αυτή οδήγησε στο συμπέρασμα ότι σύντομα η ταινία θα επανακυκλοφορήσει κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Παπαμιχαήλ

Σε επικοινωνία με τον γιο της μεγάλης μας ηθοποιού Αλίκης τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, μάθαμε πως η ταινία δεν πρόκειται να προβληθεί από οποιοδήποτε μέσο χωρίς την δική του έγκριση και ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο ο ίδιος θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που θα την προβάλουν

 

 

Επιστροφή