Αυτός είναι ο «νεκρός» στα πακέτα των τσιγάρων - Πόσα χρήματα πήρε για να ποζάρει στο νεκροτομείο

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Αυτός είναι ο «νεκρός» στα πακέτα των τσιγάρων -Πόσα χρήματα πήρε για να ποζάρει στο νεκροτομείο [εικόνες]ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ!Ποιες είναι οι ιστορίες των προσώπων που βρίσκονται στις αντικαπνιστικές εκστρατείες που βλέπει κανείς επάνω στα πακέτα τσιγάρων;

Ένας πτυχιούχος της Οξφόρδης αποκάλυψε πώς ανακάλυψε ότι έγινε το πρόσωπο της εκστρατείας 4 χρόνια αφότου πόζαρε για φωτογραφίες σε ένα νεκροτομείο.Ο Τομ Φρέιν σήμερα. Φωτογραφία: Daily Mail

Ο Τομ Φρέιν, δήλωσε ότι πληρώθηκε 175 λίρες για να ποζάρει σε μια σακούλα νεκροτομείου το 2012 σε μια φωτογράφηση που έγινε στο Βερολίνο. Το 2016 ανακάλυψε πως το πρόσωπό του ήταν επάνω σε εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Βερολίνο το 2012, ο Φρέιν αποφάσισε να απαντήσει σε μια αγγελία που ζητούσε άνδρες να ποζάρουν για μια αντικαπνιστική εκστρατεία και μπήκε στη λίστα.

Όταν ρώτησε τι θα έπρεπε να φορέσει, του έστειλαν ένα e-mail με μια εικόνα ενός γυμνού άνδρα σε εμβρυική θέση, με τη λεζάντα «Αυτό θέλουμε να κάνεις».


Γράφοντας στην Guardian, ο Φρέιν είπε ότι αργότερα του πρόσφεραν 175 λίρες για να πάει σε ένα παλιό νοσοκομείο στα περίχωρα του Βερολίνου και να ποζάρει σε μια σακούλα νεκροτομείου.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Έβαψαν το πρόσωπό μου γκρι, με έβαλαν σε μία τσάντα και με πήγαν στο νεκροτομείο. Το να είμαι στην τσάντα, πραγματικά με φρίκαρε, ειδικά όταν ο φωτογράφος τράβηξε ψηλά το φερμουάρ και μου ψιθύρισε: ‘Αυτό είναι για τη Δρέσδη’ προτού ξεκουμπώσει το φερμουάρ. Είχε μια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ».

Ο Φρέιν δήλωσε ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013, εργάστηκε ως επικεφαλής της εταιρείας ποτών Innocent προτού γίνει αναπληρωτής διευθυντής.


Ο Φρέιν πλέον ζει στο Τέξας και δεν ξανασκέφτηκε εκείνη τη φωτογράφηση μέχρι που ένας φίλος του στο Βερολίνο, του έστειλε ένα e-mail το 2016.

Στο e-mail του έγραφε: «Εσύ είσαι αυτός;» με μια εικόνα ενός νεκρού σε ένα πακέτο Marlboro. «Πήγα στο τοπικό κατάστημα και είδα το πρόσωπό μου σε όλα τα πακέτα τσιγάρων. Ήμουν παντού – και στις 27 χώρες της ΕΕ, στην πραγματικότητα. Υπήρχαν εκατομμύρια πακέτα με το πρόσωπό μου επάνω» .

Μάλιστα, ο Φρέιν αγόρασε μερικά πακέτα τσιγάρων για να τα έχει ως αναμνηστικά.


Κράτα το

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Επιστροφή