Αυτά είναι τα επαγγέλματα που επιλέγουν οι ψυχοπαθείς !!!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αυτά είναι τα επαγγέλματα που επιλέγουν οι ψυχοπαθείς !!!

Το να εντοπίσεις έναν ψυχοπαθή δεν είναι εύκολο όπως τις ταινίες, διότι πολλοί είναι γοητευτικοί και χειριστικοί με αποτέλεσμα να κρατούν βαθιά κρυμμένο τον πραγματικό τους εαυτό.

Γνωρίζοντας έναν άνθρωπο με ψυχικά νοσήματα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και βλέποντας τις αντιδράσεις του σε διάφορες καταστάσεις ίσως μπορέσεις να καταλάβεις αν κάτι του συμβαίνει. Και πάλι όμως, θα έχεις αμφιβολίες…

Για να εντοπίσεις έναν ψυχοπαθή σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα μπορείς να πάρεις σαν δεδομένο κάτι πολύ απλό: τη δουλειά που κάνει. Όχι, σε καμία περίπτωση μόνο το επάγγελμα δεν μπορεί να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί πως όσοι έχουν ψυχικά νοσήματα επιλέγουν να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές.

Γράφει η Ευανθία Καρρά

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ψυχοπάθεια είναι «μια διαταραχή της προσωπικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδίως μειωμένη αίσθηση του φόβου), ανοχή του στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Αν υποπτεύεσαι πως ο συνάδελφος ή ο άνθρωπος που βγαίνεις δεν είναι στα… καλά του τότε ο ψυχολόγος Κέβιν Ντέιτον θα σε βοηθήσει παρουσιάζοντας τα δέκα επαγγέλματα στα οποία εργάζονται οι περισσότεροι ψυχοπαθεις.

Στο βιβλίο του Ντέιτον, «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies and Serial Killers Can Teach Us», έχουν συγκεντρωθεί τα δέκα επαγγέλματα που αποτελούν την… top επιλογή για όσους είναι ψυχοπαθείς...

(Παρουσιάζονται στο νέο τεύχος του ET Magazine του EleftherosTypos.gr.)Πηγή: EleftherosTypos.gr

 

 

Επιστροφή