Άνοδο – ρεκόρ για το Γερμανικό ακροδεξιό κόμμα, «έφερε» το προσφυγικό

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Άνοδο – ρεκόρ για το Γερμανικό ακροδεξιό κόμμα, «έφερε» το προσφυγικό

Στη δεύτερη θέση

Δημοσκοπική άνοδο-ρεκόρ παρουσιάζει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) και φαίνεται πως είναι το κόμμα που κερδίζει από την κρίση που ξέσπασε στη χώρα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που φιλοξενεί σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Μπίλντ, το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» φθάνει το 17%, ισοβαθμώντας έτσι στη δεύτερη θέση με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Στην πρώτη θέση οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ, στο 30% -δύο μονάδες χαμηλότερα από την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες φθάνουν το 47% και υπολείπονται έτσι κατά τρεις μονάδες από την απόλυτη πλειοψηφία.

Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η στάση του Υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, έκανε κακό στην αξιοπιστία της γερμανικής πολιτικής.

Το 48% πιστεύει δε πως ο Ζεεχόφερ δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι Υπουργός Εσωτερικών, ενώ το 41% δηλώνει το αντίθετο. Τέλος το 49% δηλώνει πως η στάση που τήρησε η Καγκελάριος Μέρκελ στην ενδοκυβερνητική κρίση για το προσφυγικό υπήρξε και η σωστή.


Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Επιστροφή