Βρέθηκε αρχαίος σκελετός που εικάζεται ότι ανήκει στον πρώτο εργάτη του μετρό της Θεσσαλονίκης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Βρέθηκε αρχαίος σκελετός που εικάζεται ότι ανήκει στον πρώτο εργάτη του μετρό της Θεσσαλονίκης
Ένας σκελετός που χρονολογείται περίπου στο 342 π.Χ και είναι πιθανό να ανήκει στον πρώτο εργάτη του μετρό της Θεσσαλονίκης, ήρθε σήμερα στο φως στο εργοτάξιο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί αρχαιολόγοι του ΚΑΣ, που θα μεταφέρουν τον σκελετό στην Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης προκειμένου να μελετηθεί και να χρονολογηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για έναν άντρα γύρω στα 35, δίπλα στον οποίο βρέθηκε μία αξίνα και μια μικρή μαρμάρινη πλάκα πάνω στην οποία αναγράφονται αθλητικές ειδήσεις της εποχής.

Το γεγονός αυτό, λένε οι αρχαιολόγοι, δείχνει ότι ο άνδρας είναι πιθανό να ήταν ένας από τους εργάτες της αρχικής σήραγγας, η κατασκευή της οποίας εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει την εποχή του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας.
Ο σκελετός βρέθηκε να κρατάει μαρμάρινη πλάκα με αθλητικές ειδήσεις της εποχής


Ο σκελετός βρέθηκε να κρατάει μαρμάρινη πλάκα με αθλητικές ειδήσεις

Η ανακάλυψη του σκελετού έρχεται μετά από νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση του μετρό της συμπρωτεύουσας, που αποτελεί την 354η ανακοίνωση ελληνικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του μετρό της συμπρωτεύουσας.

Δηλώσεις έκανε και η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, η οποία θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στην αξιολόγηση των ευρημάτων.

«Πρόκειται οπωσδήποτε για ένα εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Η επιβεβαίωση ότι πράγματι το μετρό της Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την αρχαιότητα στο σημείο αυτό αποτελεί πολύ σημαντική ανακάλυψη. Για μας, αποτελεί ένα  μνημείο εξίσου μυθικό με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»


Πηγή: ToVatraxi.com

 

 

Επιστροφή