Για τον άγιο Βαλεντίνο, τον "ηγέτη" των ερωτευμένων...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Για τον άγιο Βαλεντίνο, τον
Δίας: Αν πάρω ανάποδες δεν θα σου μείνει βέλος και φτερό…
Έρως: Βρόντα όσο θες, και πάλι κύκνος θα γίνεις!Στο ερώτημα πώς γίνεται ο άγιος Βαλεντίνος, της θρησκείας που κατέστησε την ηδονή ως αμαρτία, να ηγείται των ερωτευμένων, δεν νομίζω να υπάρχει καμμία καλύτερη απάντηση από αυτήν που πρόβαλε ο Νίτσε “’Οταν κάποιος ερωτεύεται γίνεται τόσο ηλίθιος που μεταξύ άλλων μπορεί να πιστέψει ακόμη και στο θεό”!

“Ηλίθιος ήταν ο Νίτσε” μου απάντησε ο καπετάν Σώτος που γιορτάζει του αγίου Ηρακλή και με την ευκαιρία αυτή εύχομαι προκαταβολικά, χρόνια πολλά σε κάθε παλαοιπαντρεμένη, να χαίρεται τον Ηρακλή της…

Αν ο Δίας δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον Έρωτα, η μητριαρχική θρησκεία, υπό την αιγίδα της Αφροδίτης, κατάφερε μια χαρά να καλύψει την πολυγαμική φύση του θηλυκού γένους για την οποία θα γράψω στην γιορτή της γυναίκας. Τελευταία εκπρόσωπος της ήταν η Πηνελόπη!

Τους τελευταίους αιώνες η πατριαρχία, μετά από 5000 χρόνια, πέρασε πεντακάθαρα στην αντεπίθεση: Με τον Δον Ζουάν στην Ισπανία, τον Καζανόβα στην Ιταλία και στην Ελλάδα τον Παγαγή από τα Μέγαρα όπως σωστά το επισήμανε ο εκδότης μου!

 Επ’ αυτού σήμερα η Νήσος των Ιωαννίνων πρωτοπορεί με τον Σώτο τον πυροσβέστη…

Από το 2010 μαζί με τους Ηρακλήδες γιορτάζει και η πυροσβεστική την οποία ακολουθησαν και οι άγιοι Ανάργυροι για να παρηγορήσουν όλους του μπατίρηδες της κρίσης!

Άντε λοιπόν, τις χρονιάρες αυτές μέρες των Νυκτελείων του Διονύσου ας μην συγχυστώ περισσότερο…

ΠΗΓΗ


Πηγή: anapodoblog.com

 

 

Επιστροφή