Γιγάντια κύματα ψηλότερα κι από κτήρια ‑ Η καταιγίδα Κιάρα από drone

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Γιγάντια κύματα ψηλότερα κι από κτήρια ‑ Η καταιγίδα Κιάρα από drone

Πάνω από 1 δισ. οι ζημιές που άφησε πίσω της η καταιγίδα

Η καταιγίδα Κιάρα, που σάρωσε τις προηγούμενες ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον επτά νεκρούς, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε πολλές χώρες. Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία ήταν ανάμεσα στις χώρες που επηρέασε η καταιγίδα Κιάρα.

Οι άνεμοι που τη συνόδευαν έφτασαν ακόμη και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμοι πλημμύρισαν και εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από drone, που κατέγραψε το πέρασμα της καταιγίδας Κιάρα από το Saint-Malo, στη Βρετάνη. Στις εικόνες αυτές τεράστια κύματα, κάποια από τα οποία ξεπερνούν το ύψος των κτιρίων, «σκάνε» μανιασμένα στην ακτή, έχοντας καλύψει τον δρόμο που χωρίζει τα κτίρια από τη θάλασσα.

Στο μεταξύ, η εταιρεία RMS υπολόγισε ότι οι αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες, για τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα Κιάρα, θα κινηθεί στο 1,1-1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σε όλες τις χώρες που επλήγησαν. Και όλα αυτά ενώ η Βρετανία ετοιμάζεται για την καταιγίδα Ντένις αυτό το σαββατοκύριακο.Δείτε video:

 

 

Επιστροφή