Λιντς: Η μεγάλη επιστροφή !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Λιντς: Η μεγάλη επιστροφή !

Μετά από 16 χρόνια, η Λιντς επιστρέφει στην Premier League. Η ήττα της Γουέστ Μπρομ έστειλε την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα στα μεγάλα σαλόνια, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της Championship.Αυτό που χάθηκε πέρσι στη διαδικασία των playoffs της Championship, έγινε φέτος.

Η Λιντς επιστρέφει στην Premier League μετά από δεκαέξι χρόνια (τελευταία συμμετοχή το 2003/04), με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να ολοκληρώνει την αποστολή που ανέλαβε πριν από μία διετία.Ο ιστορικός σύλλογος, που υποβιβάστηκε το 2004 και εν συνεχεία κατέρρευσε οικονομικά λόγω κακοδιαχείρισης, κέρδισε το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουλίου την Μπάρνσλεϊ, περίμενε όμως κάτι ακόμη προκειμένου να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας και να μην χρειαστεί να περιμένει περισσότερο. Ήθελε να χάσει βαθμούς η Γουέστ Μπρομ, κάτι που έγινε!

Η Χάντερσφιλντ επιβλήθηκε εντός έδρας της Γουέστ Μπρομ (2-1) και διατήρησε την απόσταση των πέντε βαθμών που τη χώριζε από τη Λιντς. Διαφορά που πλέον δεν μπορεί να καλυφθεί, δεδομένου ότι έχει ακόμη ένα παιχνίδι να δώσει -έναντι των δύο της Λιντς.

Έτσι, και μαθηματικά η Λιντς πανηγυρίζει από το βράδυ της 17ης Ιουλίου την επιστροφή στην Premier League μετά από δεκαέξι (16) χρόνια!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι 87 βαθμοί που έχει μαζέψει έως τώρα αποτελούν ήδη... ιστορικό ρεκόρ για τον σύλλογο, κι ενώ απομένουν τα παιχνίδια με τη Ντέρμπι Κάουντι (19/7, εκτός) και την Τσάρλτον (22/7, εντός).

 

 

Επιστροφή