Ο τρόπος για να δημιουργείτε ισχυρά passwords

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο τρόπος για να δημιουργείτε ισχυρά passwords

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την τεχνολογία

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης για κινητά και υπολογιστές είναι κάτι απαραίτητο σήμερα. Και μπορεί να νομίζετε ότι έχετε βρει τον τρόπο να φτιάχνετε τους καλύτερους κωδικούς, όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Ίσως ένας κωδικός του τύπου AkUInh2#$ να είναι απόλυτα ασφαλής απέναντι στους χάκερ, όμως ποιος μπορεί να τον θυμάται απέξω συνέχεια;

Για να λυθεί λοιπόν αυτό το πρόβλημα, υπάρχει ένας τρόπος με το όνομα "phrase method", χάρη στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα τους πιο ισχυρούς κωδικούς για τους λογαριασμούς σας στο ίντερνετ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μία πολύ απλή φράση στο μυαλό σου, κάτι που συμβαίνει καθημερινά και το γνωρίζεις μόνο εσύ.

Θα χρειαστεί απλά να μεταφράσεις την φράση στα Αγγλικά διότι τα passwords θέλουν λατινικούς χαρακτήρες:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απομνημονεύσετε μια φράση που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα σας και την γνωρίζετε μόνο εσείς, όπως π.χ. ότι ξυπνάτε κάθε μέρα στις 08:00 για την δουλειά.

Έπειτα, θα μεταφράσετε αυτήν τη φράση στα αγγλικά, "I wake up every morning at 08:00." .

Παίρνοντας τα αρχικά των λέξεων της παραπάνω φράσης, αλλά και τους αριθμούς και τα σημεία στίξης, προκύπτει το εξής:

iwuema0800.

Αυτός ακριβώς είναι και ο κωδικός σου. Αν πάλι θέλεις να τον κάνεις ακόμα πιο δυνατό, μπορείς να κάνεις τα γράμματα κεφαλαία εναλλάξ. Έτσι και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα θυμάσαι τους κωδικούς σου πάντα

Πηγή: e-radio.gr

 

 

Επιστροφή