Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν και τη γραμμή του οφσάιντ

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν και τη γραμμή του οφσάιντ

Ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει και τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR… Η κυβέρνηση ενέκρινε την αύξηση του προϋπολογισμού στο VAR από 10.2 σε 12.8 εκατ. ευρώ για να ενσωματωθεί η γραμμή οφσάιντ και στο Κύπελλο Ελλάδας από την προημιτελική φάση, εκτός από τα παιχνίδια της Super League.

Με VAR λοιπόν αλλά και γραμμή οφσάιντ θα διεξαχθούν τη νέα σεζόν 349 αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου αυξάνεται, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης, κατά 1.209.872,30 ευρώ και θα φτάσει για την επόμενη χρονιά στα 12.8 εκατ. ευρώ αντί για 10.2 που ήταν πέρσι.

Έτσι, την… πλήρη έκδοση VAR, με γραμμή για το οφσάιντ θα έχουν εκτός από τους αγώνες της Super League, 13 στο Κύπελλο Ελλάδας από την προημιτελική φάση μέχρι και τον τελικό, και δύο για το μπαράζ παραμονής στην κατηγορία ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League.

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμη, λόγος για αγώνες για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και αγώνες για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γηπέδων των FIFA και IFAB.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενέκρινε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης την αύξηση του προϋπολογισμού για το VAR  στα 12 εκατ. ευρώ με την προσθήκη της γραμμής offside για 77 αγώνες της SL1. Η απόφαση έχει ως εξής:

Εγκρίνεται

Η εισαγωγή της γραμμής offside και την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον κεντρικό σύστημα λειτουργίας VAR.

Η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου, με σκοπό την απένταξη των Υποέργων 3 και 4 αντίστοιχα, και τη μεταφορά ποσών στο Υποέργο 1 από τα αδιάθετα κονδύλια του έργου ύψους 1.360.740.70€, την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης (ποσό 478.237€) για την κάλυψη της βασικής υπηρεσίας VAR για περίπου 77 αγώνες και την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.209.872,30€, ώστε να εισαχθεί η γραμμή offside και να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων ανά έτος.

Η τροποποίηση της σύμβασης του Υποέργου 1, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της στο ποσό των 12.791.472,30 (αντί του ποσού των 10.220.859,30€), για την εισαγωγή της γραμμής offside καθώς και την αύξηση του φυσικού της αντικειμένου (επιπλέον αγώνες).

Η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, ώστε να αυξηθούν οι αγώνες σε 349 για 1ο έτος, 275 ανά έτος για τα επόμενα 4 έτη (2ο -5ο ) και επομένως 1.449 συνολικά, και να προσφερθεί η ολοκληρωμένη υπηρεσία VAR στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, τους αγώνες μπαράζ μεταξύ της ομάδας που θα τερματίσει στη 13η θέση του Πρωταθλήματος Super League 1 και της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αλλά και τους αγώνες για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και τους αγώνες για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γηπέδων των FIFA και IFAB».

 

 

Επιστροφή