Το μπλουζάκι της... ντροπής !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το μπλουζάκι της... ντροπής !
Μια αναχρονιστική πρακτική που ευτυχώς καταργήθηκε

Με απόφαση του δικαστηρίου στην Ελβετία καταργήθηκε το t- shirt  της ντροπής που έκανε εκατοντάδες μαθητές να νιώθουν άβολα και αμήχανα.


Το μπλουζάκι της ντροπής ήταν ένα μπλουζάκι extra large που έπρεπε να φοράνε οι μαθητές, των οποίων το ντύσιμο κρίνονταν απρεπές από τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου.

Βασίζονταν σε έναν παλιό νόμο περί τεντιμπισμού, και απρεπούς συμπεριφοράς που στη πραγματικότητα δεν υφίσταται πλέον.

Η απόφαση πάρθηκε όταν μία μητέρα έφθασε στα διακστήρια επειδή το σχολείο ανάγκασε την κόρη της να φορέσει ένα τεράστιο μπλουζάκι που έλεγε πάνω "Έχω ακατάλληλο ντύσιμο".

Η μαθήτρια ένιωσε εξευτελισμό και απέφευγε να επιστρέψει στο σχολείο. Μόλις η μητέρα έμαθε την αιτία της παράξενης συμπεριφοράς της κόρης της πήγε να παραπονεθεί στη διεύθυνση.

Το σχολείο είχε απαντήσει στις κατηγορίες περί σεξισμού, διαβεβαιώνοντας πως ο ενδυματολογικός κανονισμός εφαρμοζόταν «ανεξαρτήτως του φύλου», αλλά επίσης πως το μπλουζάκι είχε εγκριθεί από τον σύλλογο γονέων, το Μαθητικό Συμβούλιο και το προσωπικό.

Μετά από καταγγελίες που έφθασαν στις αρχές έγινε έρευνα, και βρέθηκε πως αυτή η πρακτική ακολουθείται από αρκετά σχολεία και πλέον με απόφαση του κράτους αποτελεί παρελθόν.

Πηγή: europolitis.eu

 

 

Επιστροφή