Στη δουλειά, κάθε λέξη σου μετρά...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Στη δουλειά, κάθε λέξη σου μετρά...!
7 πράγματα που δεν θα ακούσετε ποτέ να λέει ένας έξυπνος άνθρωπος στη δουλειά
Είναι σύνηθες να διαβάζουμε λίστες από οτιδήποτε. Μια λίστα με τα πράγματα που δεν θα έλεγε κάποιος που το μυαλό του παίρνει πολλές στροφές, είναι πάντα χρήσιμη!
Τι δεν θα έλεγε λοιπόν κάποιος που ξέρει πώς να χειρίζεται τις καταστάσεις στη δουλειά;

Τι εικόνα θέλει να δίνει στους άλλους; Όσα καταγράφηκαν είναι όσα μαθαίνουν οι ψυχολόγοι στα σεμινάρια εργασίας και θα σας φανούν πολύ χρήσιμα!

"Δεν είναι δίκαιο!"

Μα η ζωή δεν είναι δίκαιη. Με το να το λέτε αυτό είναι σαν να νομίζετε πως όντως είναι, και φαίνεστε ανώριμοι και αφελείς! Αν δεν θέλετε να ζείτε πάντα με το αίσθημα της αδικίας, πρέπει κάποια πράγματα να τα πάρετε απόφαση. Αν για παράδειγμα στη δουλειά σας αδικήσουν (ω, τι σύνηθες για όλους) αντί να πείτε πως αυτό "δεν ήταν δίκαιο" μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες εξηγήσεις για μία απόφαση, για παράδειγμα "Παρατήρησα πως το πρότζεκτ που πρότεινα το δώσατε τελικά στον τάδε. Μπορείτε να μου πείτε τι πήγε στραβά;"

"Έτσι γινόταν πάντα"

Δηλαδή λέτε πως δεν μπορεί κανείς να εξελιχτεί, και τίποτα να αλλάξει. Αν για παράδειγμα σας φέρουν ένα νέο γκάτζετ στη δουλειά, ή ένα νέο πρόγραμμα, και εσείς απαντήσετε κάτι αντίστοιχο είναι σαν να λέτε πως δεν θέλετε να μάθετε τίποτα νεότερο.

"Θα ρωτήσω κάτι άσχετο/ Μπορεί να είναι βλακεία αυτό που θα πω"


Αυτές οι φράσεις κάνουν κακό στην αξιοπιστία σας. Ακόμη κι αν ακολουθείτε αυτές τις φράσεις με μια εξαιρετική ιδέα που δεν ήταν καθόλου βλακεία, ή η ερώτησή σας ήταν καταλυτική, ήσασταν ήδη ο πρώτος κακός κριτής.

"Θα το κάνω, είναι ένα λεπτό υπόθεση"

Οι κακοπροαίρετοι, και πιστέψτε μας στη δουλειά πολλοί είναι, θα υποτιμήσουν αμέσως αυτό που θα κάνετε - είτε είναι εξυπηρέτηση είτε είναι μια δουλειά που αναλάβατε. Το ότι είστε γρήγορος στη δουλειά σας για παράδειγμα δεν σημαίνει ότι η δουλειά είναι απλή, απλά έχετε αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία ή τη δεξιότητα για αυτή.

"Θα δοκιμάσω"

Σαν να λέτε πως δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και πως το ξέρετε από πριν πως θα αποτύχετε.

"Είναι τεμπέλης"

Δεν θα κρίνετε και δεν θα κατηγορείτε τους συναδέλφους σας. Αν η παρατήρησή σας είναι σωστή, το ξέρουν λογικά ήδη όλοι, οπότε δεν χρειάζεται να είστε εσείς αυτός που θα το πει.

"Σιχαίνομαι αυτή τη δουλειά"

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει είναι ο εαυτός σας και να παραιτηθείτε, είτε το αφεντικό σας που θα σας απολύσει. Κανείς δεν νοιάζεται αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας.


Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ


Πηγή: e-radio.gr

 

 

Επιστροφή