Η «τρύπα» του Κνετ, μεγαλύτερη κι από την τρύπα του… όζοντος (video: Τι έπρεπε να κάνει)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η «τρύπα» του Κνετ, μεγαλύτερη κι από την τρύπα του… όζοντος (video: Τι έπρεπε να κάνει)

Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο. Σε περιπτώσεις φάουλ έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας παίρνει την μια γωνία του τέρματος και το τείχος την άλλη.


Μάλιστα, είναι ο τερματοφύλακας αυτός που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, ώστε να μην αφήσουν ούτε χιλιοστό που μπορεί να περάσει η μπάλα δίπλα τους, όταν το σουτ πάρει κατεύθυνση προς τα δίκτυα.

Στη φάση του εκπληκτικού γκολ του Νινούα στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Κνετ έπρεπε να τηρήσει το πρωτόκολλο.

Να πάρει αυτός τη μια γωνία και την άλλη το τείχος. Έκανε ακριβώς το αντίθετο. Στήθηκε πίσω από το τείχος!

Αναλυτές του ποδοσφαίρου αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις φάουλ έξω από την περιοχή, αν ο παίκτης που σουτάρει περάσει την μπάλα πάνω από το τείχος και η αυτή καταλήξει στα δίκτυα, είναι «μαγκιά» του εκτελεστή κι όχι ευθύνη του τερματοφύλακα.

Ουδείς προπονητής ζητάει ευθύνες από τον τερματοφύλακα αν δεχτεί τέτοιο γκολ.

Αν ο Κνετ είχε πάρει την σωστή θέση, μπορεί να απέκρουε το σουτ του Νινούα. Μπορεί και όχι. Ουδείς μπορεί να το γνωρίζει.  Εδώ μιλάμε για βάναυση παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς του τερματοφύλακα.

Ο Κνετ, με το να αφήσει μία τεράστια τρύπα στην εστία του, (να δεχτούμε ότι δεν το ήθελε, αλλά έγινε αυθόρμητα) εξέθεσε και τον ίδιο, τον Κωστούλα, τον Σαββίδη, το ποδόσφαιρο το ίδιο.

Ειδικά, μάλιστα, όταν έχουν προηγηθεί ένα κάρο δημοσιεύματα για τις «στενές σχέσεις» του Ιβάν Σαββίδη με τον Φώτη Κωστούλα.

Δείτε στο video, πως συμπεριφ΄έρονται οι τερματοφύλακες


Δείτε video:

 

 

Επιστροφή