Η τελευταία μητριαρχική κοινωνία της Ευρώπης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η τελευταία μητριαρχική κοινωνία της Ευρώπης

Το τελευταίο μέρος στην Ευρώπη όπου όλα ελέγχονται από τις γυναίκες

Σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης όλες οι σημαντικές αποφάσεις περνάνε από τις ηλικιωμένες γυναίκες.
Τα νησιά Kihnu και Manija στη Βαλτική διατηρούν τη παράδοση που δημιουργήθηκε από τις πραγματικές ανάγκες πριν από ένα αιώνα, όταν οι άνδρες έλειπαν σε ταξίδια για ανέρευση τροφής και οι γυναίκες έμεναν πίσω να φροντίζουν τη γη.

Πρόκειται για δύο μικροσκοπικά νησιά που κατοικούνται μόνο από 400 άτομα και οι ηλικωμένες του νησιού είναι κάτι σαν μέντορες για τους νεότερους, δημιουργώντας μια σχέση εξάρτησης γύρω από κάθε απόφαση που αφορά τα νησιά.


Οι άντρες των νησιών λείπουν αρκετό καιρό στη θάλασσα, καθώς κερδίζουν τα προς το ζην κυνηγώντας φώκιες. Οι γυναίκες που μένουν πίσω έχουν αναλάβει τα πάντα. Από τη φροντίδα της γης, την ανατροφή των παιδιών, τις δουλειές στο σπίτι, ακόμα και τη διατήρηση της παράδοσης.

Είναι αφοσιωμένες στην οικογένεια και οι δεσμοί της κοινότητας είναι πολύ ισχυροί βοηθώντας πάντα ο ένας τον άλλο. Κάτι που έγινε από ανάγκη, διατηρήθηκε ακόμη και σήμερα με όποια σημαντική ή μη απόφαση να παίρνεται από τις ηλικιωμένες γυναίκες του νησιού, λόγω εμπειρίας και συσσωρευμένης σοφίας.


Πηγή: The Sun / e-radio.gr

 

 

Επιστροφή