Έρχεται η σειρά της Τζούλιας…!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Έρχεται η σειρά της Τζούλιας…!
Ο Γεραπετρίτης τη φρουρά του Μένιου, ο Μιχάλης τις ευθύνες

Το παρασκήνιο της φύλαξης Φουρθιώτη από την ΕΛ.ΑΣ., επειδή κινδύνευε από τα μέλη τής 17 Ν που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού… Ανέκδοτο!Την πολιτική ευθύνη για την αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη ανέλαβε χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε ότι η φρουρά στον τηλεπαρουσιαστή ανερχόταν σε 14 άτομα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

«Τον παρουσιαστή τον φύλαγε ένα άτομο από τον Μάιο του 2020. Τον Αύγουστο υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμα άτομο. Σε νέο εμπρησμό δόθηκε 3ος αστυνομικός και μοτοσικλέτα με εντολή επιτήρησης της οικίας του. Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και πρόσθεσε: «Στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε θωρακισμένο».

Τα όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδονται από τον ίδιο τον παρουσιαστή, σύμφωνα με την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ (και η οποία απορρίφθηκε) κατά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να πάψει η φρούρησή του από την αστυνομία.

Στην αίτησή του ο Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι υπήρχαν τρεις αστυνομικοί επί 24ώρου βάσης με συνοδευτική μοτοσικλέτα, αυστηρή αστυνομική επιτήρηση σε όλους τους χώρους εργασίας του, ενώ από 18 Μαρτίου αυξήθηκαν οι άνδρες από τρεις σε τέσσερις και προστέθηκε κι ένα αυτοκίνητο.  Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα αυτά συνοδευτικής προστασίας ξεκίνησαν από τις 26 Μαρτίου 2020, με την 1519/20/1065888 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν.

Ο Φουρθιώτης με νέο αίτημα είχε ζητήσει τη διάθεση οκτώ αστυνομικών, δύο αυτοκινήτων και δύο μοτοσικλετών, φρουρά δηλαδή που δεν διαθέτει ούτε το υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο λόγος που ζήτησε και του δόθηκε φρουρά ήταν ότι προβάλλει τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν, η οποία όπως είναι γνωστό τοις πάσι έχει εξαρθρωθεί. Εκτός εάν ο τηλεπαρουσιαστής ανησυχούσε μήπως τα μέλη τής 17Ν που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού έκαναν σκασιαρχείο και του επιτίθονταν…

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Φουρθιώτης για να επιτύχει τη φρούρηση του από την αστυνομία χρησιμοποίησε τον καθηγητή πανεπιστημίου Πάνο Λαζαράτο, ο οποίος είναι εκ των νομικών του παραστατών και ο οποίος έχει προσωπική γνωριμία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Έτσι, οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι η επικοινωνία των δύο συναδέλφων καθηγητών (Γεραπετρίτη-Λαζαράτου) οδήγησε τον υπουργό Επικρατείας να μεριμνήσει, ώστε να διατεθεί προσωπικό για τη φρούρηση του Φουρθιώτη. Όπως έχει επανειλημμένα πει η «Α», ο Γεραπετρίτης φροντίζει τα πάντα. Μόνο για την καριέρα της Τζούλιας Αλεξανδράτου δεν έχει ακόμη ενδιαφερθεί. Με εποπτευόμενο τον Μένιο, έχει καιρό να το κάνει στο μέλλον…Πηγή: iapopsi.gr

 

 

Επιστροφή