1 εκατ. δενδρύλλια κάνναβης σε αγρότες και πολίτες

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
1 εκατ. δενδρύλλια κάνναβης σε αγρότες και πολίτες
Δείτε τι όρο θέτει η χώρα που δίνει 1 εκατ. δενδρύλλια κάνναβης στους πολίτες της

Μια περίεργη ανακοίνωση που δύσκολα θα δούμε στην Ευρώπη, έγινε από τον υπουργό Υγείας της Ταϊλάνδης. Με νόμο του κράτους θα μοιραστούν 1 εκατ. δενδρύλλια κάνναβης σε αγρότες και πολίτες με σκοπό να τα καλλιεργήσουν και να μεγαλώσει η συγκεκριμένη παραγωγή.

Αν κρίνουμε από το γεγονός πως ήδη το 1/3 του εργατικού δυναμικού απασχολείται στον εν λόγω κλάδο, δεν μοιάζει περίεργη απόφαση. Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να γίνει η νούμερο 1 χώρα παραγωγής κάνναβης που θα χρησιμοποιείται σε νόμιμους σκοπούς.

Στη χώρα υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι για τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών για αυτό και η ανακοίνωση είναι σαφής. Η χρήση θα είναι μόνο για ιατρικούς σκοπούς και βιομηχανικούς και όχι για ψυχαγωγία.

Από τον Ιούνιο λοιπόν οι κάτοικοι θα μπορούν να καλλιεργούν την κάνναβη ακόμα και στα μπαλκόνια τους, και θα μπορούν να αναζητούν συμβουλές για καλύτερη απόδοση στο υπουργείο Γεωργίας.

Όπως είχε καταγράψει το CNN, το 2018, η Ταϊλάνδη είχε καταστεί η πρώτη χώρα της νοτιο-ανατολικής Ασίας, η οποία νομιμοποίησε την κάνναβη για ιατρική χρήση. Ταυτόχρονα, έχει επιτρέψει τη χρήση εκχυλίσματος κάνναβης σε διάφορα προϊόντα, όπως αναψυκτικά και είδη περιποίησης – προσωπικής φροντίδας.

 

 

Επιστροφή