Στέφανος Κασσελάκης: Τι προβλέπεται για τη στρατιωτική θητεία που δεν έχει υπηρετήσει Τι σκέφτεται να κάνει

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Στέφανος Κασσελάκης: Τι προβλέπεται για τη στρατιωτική θητεία που δεν έχει υπηρετήσει Τι σκέφτεται να κάνει
Συζήτηση έχει προκαλέσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει υπηρετήσει τη θητεία του, και προκύπτει ένα ερώτημα σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Από τα 14 του λείπει στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν είχε έρθει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει.

Δεδομένου ότι δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα αναβιώνουν πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ωστόσο, όντας άνω των 35 ετών μπορεί να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και έμπιστος του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ), είπε πως από τη στιγμή που ξαναήρθε Ελλάδα, πρέπει μέσα σε 6 μήνες να παρουσιαστεί. Αυτό προβλέπεται από τον νόμο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε μια τρίμηνη παράταση, και έχει ακόμα 6 μήνες λόγω του ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής (στο Επικρατείας).

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα ανακοινώσει την απόφασή του, όπως είπε ο κ. Αποστολάκης. Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει πως θέλει την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Πηγή: e-radio.gr

 

 

Επιστροφή