Αιχμές Κραουνάκη για την Πρωτοψάλτη που «έκοψε» τη λέξη «χοντρή» από το εμβληματικό τραγούδι του

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αιχμές Κραουνάκη για την Πρωτοψάλτη που «έκοψε» τη λέξη «χοντρή» από το εμβληματικό τραγούδι του
Αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αλλάξει τον στίχο στο εμβληματικό τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Άδωνις», κατά τη διάρκεια της ζωντανής εμφάνισης επί σκηνής με τον Γιώργο Νταλάρα, στο θέατρο «Παλλάς».

Η Πρωτοψάλτη αποφάσισε να «κόψει» τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι του Κραουνάκη και αυτό προκάλεσε έκπληξη στους θεατές που έμειναν… απορημένοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν:

«Πάμε στον Άδωνι για καφέ
που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά
και αράζουνε και αθλητές
και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά
Κυριακή να της φύγει το στρες».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο γνωστός συνθέτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του lockdown είχε απαγορεύσει στη Πρωτοψάλτη να λέει τα τραγούδια του, με αφορμή τη συναυλία που έδωσε με φορτηγό στο κέντρο της Αθήνας, περνώντας μάλιστα μπροστά από το Μαξίμου, απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για την πρωτοβουλία της ερμηνεύτριας που αγγίζει τα όρια της λογοκρισίας.

Όπως τόνισε ο συνθέτης και στιχουργός αφήνοντας αιχμές ότι κάτι της φταίει με τη λέξη «χοντρή»: «Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται.

Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κλπ» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Εντάξει, ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει. Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων εγώ δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη, ούτε εκείνη μαζί μου. Την αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι η «χοντρή νευρικιά» που αναφέρει στο τραγούδι είναι πολύ γνωστό αντρικό πρόσωπο που στάθηκε η αιτία να γράψει το τραγούδι, ωστόσο δεν αποκάλυψε περί τίνος πρόκειται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της Πρωτοψάλτη σχολιάστηκε εντόνως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να προχωρούν σε ειρωνικά σχόλια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα στο τραγούδι είναι το… όνομα του καφέ «Άδωνις» όπως και ότι η τέχνη δεν στριμώχνεται στα παπούτσια της πολιτικής ορθότητας.

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή