Απάντηση του Αντιδημάρχου Πύλης Γιάννη Κουτσονάσιου στο "fatsimare" για το "φυλή"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Απάντηση του Αντιδημάρχου Πύλης Γιάννη Κουτσονάσιου στο

Στο έγκριτο Τρικαλινό περιοδικό σας , το fatsimare και συγκεκριμένο σε άρθρο με τίτλο:
<< Παρατράγουδα με.... μπάτσες στο πανηγύρι στο Γαρδίκι>> θα ήθελα να σας πληροφορήσω,  ως Γαρδικιώτης και ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύλης,...

 ...σχετικά με τις πληροφορίες σας  για  πρόκληση <<αψιμαχίας>>  στο Γαρδίκι, ότι κανένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να αμαυρώσει τις επιτυχημένες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις,  που έλαβαν χώρα κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων.

Θεωρώ σφάλμα και ατόπημα σας  να αποκαλείτε  << φυλή>>  τους Γαρδικιώτες, που προέρχονται  από ένα κεφαλοχώρι με ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.

Με το συγκεκριμένο άρθρο σας προκλήθηκε αναστάτωση στους  συντοπίτες μου και γι΄ αυτό το λόγο σας παρακαλώ να ανακαλέσετε τον ιταμό  χαρακτηρισμό ( φυλή) για να μην προκύψουν περαιτέρω δυσάρεστες ενέργειες των κατοίκων με προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.Απάντηση του fatsimare


K. Aντιδήμαρχε, ασφαλώς και με τον τρόπο που το διατυπώνετε θα ήταν προσβλητική η λέξη "φυλή".

Όμως σε καμμία περίπτωση δεν είχε αυτή την έννοια. Διατυπώθηκε μέσα σε εισαγωγικά και ήθελε απλά να τονίσει αυτό που λέτε και σεις στο χωριό ότι δηλαδή είστε κάτι το ξεχωριστό, πρώτοι σε ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.

Τιμάμε την βλάχικη παράδοση και τον πολιτισμό και προσπαθούμε να τον αναδείξουμε (σαν... original βλάχοι κι εμείς και μάλιστα με βλάχικο όνομα !)

Επίσης η αναφορά στις κλίτσες και τις αψιμαχίες που γινόταν παλιά στο πανηγύρι είχε χιουμοριστική διάθεση, κάτι στο οποίο και σεις οι Γαρδικιώτες με χιούμορ αναφέρεστε ενθυμούμενοι.

Όλο το άρθρο - σχόλιο ήταν χιουμοριστικό, δεν ήθελε να θίξει κανένα, γι αυτό ακριβώς και δεν αναφερθήκαμε σε πρόσωπα και λεπτομέρειες αν και τις γνωρίζαμε.

Όλοι οι Τρικαλινοί, θαυμάζουν τις τόσο επιτυχημένες εκδηλώσεις (στα Τρίκαλα και στο χωριό) που διοργανώνονται με μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο και το fatsimare μέσα από τις σελίδες του έχει σκοπό να τις προβάλλει και όχι να τις προσβάλλει, είναι πολλά και ποικίλα τα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς.

Είναι αυτονόητο λοιπόν πως ανακαλούμε τον χαρακτηρισμό "φυλή" με την έννοια την οποία εσεις  προσδίδετε και αντιλαμβάνεστε (ιταμό δηλ. χαρακτηρισμό)

Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και ζητούμε συγγνώμη για την όποια παρεξήγηση.


Η δ/νση του fatsimare
 

 

Επιστροφή