Σαν σήμερα - Όταν χέστηκε η φοράδα στην... παρέλαση στα Τρίκαλα !

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σαν σήμερα - Όταν χέστηκε η φοράδα στην... παρέλαση στα Τρίκαλα !

Η όταν εμείς "χέζαμε" τους επισήμους, οι άλλοι... κοιμόντουσαν !

Ιστορικό ντοκουμέντο 

Την πατρότητα, της πρώτης "επαναστατικής" ενέργειας αποδοκιμασίας επισήμων σε παρελάσεις διεκδικεί η πόλη μας...Το κίνημα αποδοκιμασιών σε παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις έγινε της... μόδας ανά το πανελλήνιον πέρσι.

Όμως την "πατρότητα", την πρώτη "επαναστατική" ενέργεια "αποδοκιμασίας" επισήμων διεκδικούν τα Τρίκαλα το 2005.


Δείτε τι έγινε στην παρέλαση της 23ης Αυγούστου στην πόλη μας τότε (τις... ένδοξες εποχές που γιορταζόταν λαμπρά η επέτειος) με αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών δυνάμεων στα Τρίκαλα.

Μόλις οι καβαλλάρηδες έφτασαν μπροστά στους επισήμους, όπου δέσποζε η παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου, τα άλογα σταμάτησαν, και με κάθε μεγαλοπρέπεια άρχισαν να... αφοδεύουν!

Επικράτησε ένα μείγμα θυμηδίας και αμηχανίας, μέχρι κάποιος από τους υπαλλήλους της Νομαρχίας να κουβαλήσει τρέχοντας φαράσι και σκούπα και να τα μαζεψει.

Σας μεταφέρουμε το ευφυές σχόλιο του Κώστα Τόλη απο την παραπολιτική στήλη της "Ενημέρωσης" 24/8/2005


Αν γινόταν επί Βασιλευομένης...!!!

"Εκτός εορταστικού κλίματος δύο από τα άλογα που πήραν μέρος στην αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών δυνάμεων στα Τρίκαλα, κατά τις  χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία.Επί καθεστώτος "Βασιλευόμενης Δημοκρατίας" παρόμοιο γεγονός θα επέσειε τουλάχιστον την απόλυση του σταβλάρχη, ο οποίος για να μην βρει τον μπελά του φρόντιζε να τοποθετί κάτω από την ουρά του αλόγου έναν ειδικό τρουβά.

Χθες, όμως, το περιστατικό αποτέλεσε μια ευτράπελη νότα, έστω και αν κάποιος θεατής, σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις, κατέφυγε στο γνωστό "Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι"!

Και του χρόνου καλύτερα...

 

 

Επιστροφή