Χοντρή γκάφα των Λάππα - Μιχαλάκη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Χοντρή γκάφα των Λάππα - Μιχαλάκη

Και καλά, ο Δήμαρχος δεν ήξερε, από τον Μιχαλάκη όμως δεν το περιμέναμε αυτό, δεν έπρεπε να το κάνει...

Την ώρα που ξοδεύονται τεράστια ποσά για την διάσωση και συντήρηση "ιστορικών μνημείων" ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης με εισήγηση Λάππα (και εντολή Αγοραστού, μην ξεχνιόμαστε)  έριξε άσφαλτο στην οδό Ομήρου...Που το κακό θα πείτε μερικοί...

Κι όμως το κακό έγινε. Ο συγκεκριμένος δρόμος (από την πλατεία Χατζηπέτρου μέχρι το ΙΚΑ) είχε "ιστορικά" σημάδια επάνω του. Είχε ασφαλτοστρωθεί τελευταία φορά τέλη της δεκαετίας του '50.

Από τότε, δεν είχε πέσει πέσει πάνω του ούτε μιά φτυαριά άσφαλτος.

Την εποχή εκείνη λοιπόν, δεν υπήρχαν ασφαλτοστρωτικά μηχανήματα. Το χοντρό συνήθως χαλίκι, ανακατεβόταν με πίσσα  σε μία βαρέλα που από κάτω είχε καμίνι και στη συνέχεια το σκόρπιζαν με φτυάρια στο δρόμο.

Από πάνω, ρίχνανε ψηφίδα. Με την πάροδο του χρόνου λόγω της τριβής έφευγε η ψηφίδα και ο δρόμος φαινόταν σαν μωσαϊκό καθώς φαινόταν οι πέτρες. Χάρμα οφθαλμών.

Ο συγκεκριμένος δρόμος λοιπόν, ήταν από τους λίγους  που είχαν απομείνει στην πόλη κατασκευασμένοι με την παλιά τεχνοτροπία.

Πέρασαν τόσοι και τόσοι δήμαρχοι και τον "σεβάστηκαν". Ιδιαίτερα τελευταία, παρά τις τεράστιες λακούβες που είχε οι Δήμαρχοι Σπαθής και Ταμήλος δεν τον... "πείραξαν".  

Μάλιστα η κυρία Κρυσταλλία Μαντζανά η προϊσταμένη Βυζαντινών αρχαιοτήτων ήθελε να τον εντάξει και στα ιστορικά "μνημεία" της πόλης.

Δεν πρόλαβε η καϋμένη. Τον κατέστρεψαν από άγνοια οι άσχετοι.  Μάλιστα, έβγαλαν και φωτογραφία πάνω από το "πτώμα" οι αθεόφοβοι να την έχει ο ιστορικός του μέλλοντος...


Οι συμπολίτες που περνούσαν από τον δρόμο θα θυμούνταικαι με νοσταλγία τις τεράστιες τρύπες που υπήρχαν για χρόνια, τις ζάντες που "στράβωσαν" και τις εξατμίσεις που "τις πήραν στο... χέρι" !

Ποδηλάτες και μοτοποδηλάτες θα αναπωλούν τις "τούμπες" που τρώγανε...


Η ιστορία, θα γράψει ένα ακόμα έγκλημα που συνετελέστη την 15/10/2012 επί Δημαρχίας Λάππα κατόπιν εντολής Περιφερειάρχου Αγοραστού από τον "εργολάβο" Χρήστο Μιχαλάκη...

Τρίκαλα 18/10/2012


Για το fatsimareTo ΔΕΞΙ μπακ

 

 

Επιστροφή