Σε "καλή μεριά" Δήμαρχε, και του χρόνου...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σε

Η αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου στην Φαρκαδόνα με την "Ζωντανή Φάτνη"

Επιστολή συμπολίτη.

Κ. διευθυντά καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Αναφέρομαι με την επιστολή μου, επισυνάπτοντας και μερικές φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο στα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη γειτονική Φαρκαδόνα με την "ζωντανή φάτνη". 

Δεν είχα την  ευκαιρία να δω την "θεατρική" παράσταση από κοντά, από όσα είδα στις φωτογραφίες και κάποια βιντεάκια που ανέβηκαν στο διαδίκτυο πήρα την αφορμή να σας γράψω.  

Το "δρώμενο" από ότι παρατήρησα ψάχνοντας σε μηχανές αναζήτησης γίνεται και σε άλλους δήμους της χώρας με ζητούμενο φυσικά την προσέλευση επισκεπτών. 

Η "αγωνία" των δημοτικών αρχόντων με την παρότρυνση προφανώς αρκετών πολιτών "να κάνουμε κάτι να φέρουμε κόσμο στην περιοχή" έφερε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του αλλά και τις εικόνες που βλέπουμε.

Ιστορικές στιγμές.Ο "φραμπαλάς" σε όλο του το μεγαλείο.
 Άγια νύχτα, Τσίγκομπελ-τσίγκομπελ, βυζαντινές ψαλμωδίες και λαστ κρίσμας, Χρηστός γεννάται δοξάσατε από τα μεγάφωνα, ηθοποιός σε ρόλο Παναγίας σηκώνει "ψηλά" το θείον βρέφος που μόλις γεννήθηκε (ευτυχώς ένα... "τσουβάλι μπήκε μπροστά την στιγμή του τοκετού), ηθοποιός Ιωσήφ, ηθοποιοί μάγοι εναποθέτουν με ευλάβεια τα δώρα, γαϊδουράκια, προβατάκια ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα αποκριάτικα δρώμενα και κάποιες αναπαραστάσεις σε χώρες της λατινικής Αμερικής...

Δεκάδες μανάδες,παιδάκια και γιαγιάδες φωτογραφίζονται στη "ζωντανή φάτνη" χαϊδεύοντας (!) τον νεογέννητο Ιησού.!

Πέρα από τις προγραμματισμένες αναπαραστάσεις, οι κατανυκτικές στιγμές της γέννησης διαβάζω επαναλαμβάνονται κατόπιν ραντεβού (!) για τα ενδιαφερόμενα γκρουπ επισκεπτών...

Αλήθεια, είναι απορίας άξιον γιατί δεν πήρε θέση η επίσημη εκκλησία πάνω στο γεγονός. Μήπως πήρε και δεν αντελήφθην;

Αν μη τι άλλο, οι εικόνες προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα. 

Με τον Δήμαρχο κ.Αθανάσιο Μεριβάκη να χαρακτηρίζει "επένδυση" το εγχείρημα για το δήμο καθώς έφερε (;) κέρδη.

Όλα στο βωμό του κέρδους λοιπόν...
 

Άντε, και... του χρόνου η μάλλον γιατί όχι, τον Απρίλη με "αναπαράσταση της σταύρωσης" Δήμαρχε, δεν θάχει και... ανταγωνισμό.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Με εκτίμηση και ευχές στους αναγνώστες σας για "Καλή Χρονιά"

Τρίκαλα 26/12/2014

Γ. Παπαζήσης
Δείτε φωτογραφίες:

(click για μεγέθυνση)

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή