Καλή Χρονιά χοντρέεεεε…!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καλή Χρονιά χοντρέ !

- Οι Δελήδες
- Συντροφικά κλαρίνα και νταούλια
- Οι παλιές Φυλακές
- Τα ονόματα δείχνουν από πού κρατάει η σκούφια μας…Πάμε για εκλογές…

Πάμε για εκλογές λοιπόν, και όχι, δεν θα γράψω τίποτα για τον κ. Γιώργο Οικονόμου. Πολλά γράψανε τις τελευταίες μέρες διάφοροι και πολλά είπανε άλλοι τόσοι… Δεν μένει παρά να δούμε αν πράγματι γνωρίζει κατά που πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω… Κατσέλη!


Τελικά (και μέχρι νεωτέρων...) με το σύνθημα "προχωράμε χωρίς ΑΥΤΟΥΣ" καταλάβαμε τι εννοούσαν...!


Αλλά θα δούμε τώρα και τι σκατά ψηφοφόροι είμαστε… Θα στείλουμε ξανά όλα αυτά τα σούργελα στη Βουλή ή θα τους στείλουμε στο σπιτάκι τους; Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε… Και να τους στείλουμε στο διάολο…

Όλους αυτούς που μας μαύρισαν την ψυχή… Όλους αυτούς τους εθνοπατέρες που μόνο την τσεπούλα τους σώσανε και κανέναν άλλον… Να ξεβρωμίσει ο τόπος… Από αυτούς που μας ταπείνωσαν, που μας είπαν τεμπέληδες και χαραμοφάηδες, μας είπαν ότι τα φάγαμε μαζί, μας είπαν, μας είπαν, και τι δεν μας είπαν…


Εν τω μεταξύ στις δημοσκοπήσεις όλο μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ! Μέχρι που στο τέλος, να δείτε ότι θα βγάλουν το «ποτάμι»… αυτοδύναμο!!!!!!

Και να μην ξεχάσω: Βγήκε η κ. Σούλα Μερεντίτη στον Αργυρούση και μας είπε πως πήρε τηλέφωνο τον Γιώργο Παπανδρέου και του ζήτησε να μη προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος!!! Ήταν ξύπνια ή έβλεπε όνειρο;

Συντροφικά κλαρίνα και νταούλια...!

Με νταούλια, μπουζούκια και κλαρίνα υποδέχθηκαν τα συντρόφια του ΚΚΕ το νέο χρόνο.Στα Τρίκαλα η ΚΝΕ, στη Φαρκαδόνα η ΚΟ.Αφού βέβαια του γλεντιού προηγήθηκαν κατά το... έθιμο πέντε έξι ομιλίες και καμια 10ρια χαιρετισμοί...

Αθάνατο ΚΚΕ...Οι παλιές Φυλακές...

Εγκρίθηκε, λέει η είδηση, από το Δημοτικό Συμβούλιο η προσωρινή παραλαβή του έργου σχετικά με τις παλιές Φυλακές και τη σύνδεση με το ποτάμι… Εγώ ειδικός δεν είμαι αλλά δεν είμαι και στραβός… Διότι φυτεύσεις δεν έχω δει μέχρι τώρα, δεν ξέρω ποιος είναι πεζόδρομος και ποιος ποδηλατόδρομος, αφού όλα είναι ίδια.


Για να μην πω
και ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο… πουθενά!!! Ξεκινάς για βόλτα, με το ποδήλατο ας πούμε, και ξαφνικά βρίσκεσαι στο ποτάμι!!!

Ούτε και πλακοστρώσεις έχω δει… Αλλά και δεν είδα και κάποια σύνδεση με το ποτάμι όπως έλεγε ο Λάππας ότι θα γίνει τάχα μου! Και για του λόγου το αληθές παραθέτω τη σχετική είδηση από τις 21/2/12 του trikalanews

Το έργο, αναφέρεται στην επέμβαση στο Ο.Τ. 38, που περικλείεται από τις οδούς Μαρκίνα Κλαύδιου, Καρδίτσης και ποταμού Ληθαίου, δηλαδή στον περιβάλλοντα χώρου των υπαρχόντων κτισμάτων, του Οθωμανικού Τεμένους Οσμάν-Σαχ, της Εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, των κτιρίων των πρώην Φυλακών Τρικάλων και στην ενοποίησή του με τον παραποτάμιο περιβάλλοντα χώρο του Ληθαίου Ποταμού, συνολικής έκτασης, χωρίς την κάλυψη των κτιρίων, περίπου 30 στρεμμάτων
Στην περιοχή της εν λόγω παρέμβασης, θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου με υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, δίνοντας προσβασιμότητα σε πεζούς και ποδηλάτες συνδέοντας έτσι αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου με το πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης
Θα κατασκευασθεί πεζόδρομος πλάτους 4 μ, στην επάνω στάθμη του ποταμού και ποδηλατόδρομοι-πεζόδρομοι πλάτους 2,30 μ-3 μ, εγκιβωτισμένοι, με επίστρωση πατημένου χώματος με προσμίξεις χαλαζία, που διατρέχουν το ήπιο πρανές, φύτευση υψηλή και χαμηλή καθώς και επιφάνειες χλοοτάπητα.
Στην ενοποίηση των χώρων των κτιρίων «μνημείων» θα κατασκευασθεί βιομηχανικό δάπεδο και θα γίνει φύτευση με προσαυξημένη επιφάνεια πρασίνου από την αρχική (12.200 m2 αρχική -18.300 m2 τελική επιφάνεια). Ο Ναός του Αγ. Κων/νου αναδεικνύεται με την κατασκευή πλακόστρωτης βάσης με μαρμάρινο μωσαϊκό. Από την πλευρά της οδού Μαρκίνα-Κλαύδιου, θα δημιουργηθεί είσοδος-πλατεία, με κλίση προς τα κτίρια των Φυλακών, λύνοντας την υφιστάμενη υψομετρική διαφορά.
Η διαδρομή πεζών, από την οδό Καρδίτσης και μέχρι την πεζογέφυρα του Ληθαίου ποταμού, οριοθετείται με κατάλληλα αδιάβροχα χωνευτά φώτα πορείας δαπέδου, όπως φωτίζεται και μέρος μεγάλων δένδρων, υφιστάμενων και νέων. Στην εν λόγω μελέτη, με την δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, δίνεται προσβασιμότητα σε πεζούς και ποδηλάτες καθώς επίσης και μεγάλοι χώροι πρασίνου με υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, επιτυγχάνοντας έτσι την απρόσκοπτη επισκεψιμότητα και την ασφαλή περιήγηση, σε έναν κεντρικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, αναδεικνύοντας έτσι τον ποταμό Ληθαίο, που μέχρι σήμερα παραμένει μη επισκέψιμος.

Οπότε μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…Δελής...

Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, δελή ή ντελή (τουρκ. deli) και αργότερα ντελίλ (τουρκ. delil, δηλ. «οδηγοί») ονομαζόταν στρατιωτικό σώμα ιππέων που οργανώθηκε αρχικά στο χώρο των Βαλκανίων, περί τα τέλη του 15ου αιώνα.
Η ονομασία του προερχόταν από την τουρκική λέξη deli που υποδηλώνει τον παράφρονα ή τον παράτολμο, εκείνον που προβαίνει σε ανήκουστη ανδρεία αψηφώντας το θάνατο σε μάχες ή συμπλοκές. Οι δελήδες ήταν αρχικά ακόλουθοι του Μπεηλέρμπεη της Ρούμελης. Έφεραν πανοπλία, λόγχη, ρόπαλο και στολή φτιαγμένη από δέρματα άγριων ζώων.
Η λέξη αυτή υφίσταται σε ελληνικά επίθετα είτε αυτούσια (Δελής, Δελλής, Ντελής) είτε ως πρώτο συνθετικό σε επώνυμα, όπως π.χ. Δεληβοριάς, Δεληγιώργης, Δεληγιάννης, Δεληλίγκας κ.λπ. Επίσης υφίσταται και ως προσδιορισμός του παράφρονα π.χ. "μας κάνει τον ντελή" (τον άγριο).
Επί τουρκοκρατίας ως τοπωνύμιο δήλωνε περισσότερο ασφαλές πέρασμα για ιππικό. Πολλά χωριά έφεραν αυτό ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας τους.
Έτσι, για να ξέρουμε ότι και τα ονόματα δείχνουν από πού κρατάει η σκούφια μας…


Υ.Γ.:
Επανήλθε και ο Μπάμπης Δεληλίγκας με νέα του επιστολή για τον παππού του…
Φτάνει Μπάμπη, φτάνει, δεν σε παίρνει άλλο…
  Έλεος πια με τον παππού χρονιάρες μέρες… Μας έπρηξες…Φάτε και πείτε όσο μπορείτε…

Γιατί για ένα πράγμα μόνο είμαστε σίγουροι. Ότι μπήκαμε ήδη στο 2015. Για τίποτα άλλο…

Καλή Χρονιά σε όλουςΓια το fatsimare


Το Αριστερό μπακ


 

 

Επιστροφή