Τι κρύβεται πίσω από την "κόντρα" δήμου και ταξιτζήδων για την "πιάτσα Κανούτα"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Όταν τo... "ανώτατο όργανο του τρικαλινού λαού", αποφασίζει... και "απαλλάσσει" την "πολύπαθη" οδό Κανούτα από την πιάτσα ταξί που θα την... "επιβαρύνει"


Και με ένα "απολαυστικό" δελτίο τύπου "προειδοποιεί" τους ταξιτζήδες να τη δεχθούν και να "συμμορφωθούν" με την απόφαση.

Είναι γνωστά τα γεγονότα που προηγήθηκαν και δεν τιμούν την πόλη.
Αυταρχισμός από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αλληλομηνύσεις με τους ταξιτζήδες, πράγματα πρωτάκουστα.

Για όσους απορούν με την επιμονή αυτή του δημάρχου, γιατί "μουλάρωσε" και συμπεριφέρεται μ' αυτό τον τρόπο που όντως προκαλεί έκπληξη, υπάρχει εξήγηση...

Στόχος του δημάρχου είναι η πεζοδρόμηση στο εγγύς μέλλον των παραποταμίων οδών Όθωνος, Κανούτα και Αμαλίας.

Η ύπαρξη πιάτσας ταξί στην Κανούτα είναι εμπόδιο σ' αυτά τα σχέδια καθώς είναι δύσκολο να την μεταφέρει.

Η μανία με τις πεζοδρομήσεις
κεντρικών οδών που τις περισσότερες φορές έγιναν χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη.

Βλέπετε το αυτοκίνητο είναι... "εύκολος εχθρός", μερικές ακόμα "πεζοδρομήσεις" αποτελούν  "εύκολο" και... "δημοφιλές έργο" για κάθε δημοτική αρχή, όχι μόνο την δική μας.

Θα επανέλθουμε στο θέμα...
Για το fatsimareH μαιμού του Καραμέτου
Τρικκαία πολίτης
("άρρωστη" με το ποδήλατο από το 1970)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λύση στο πρόβλημα με την πιάτσα ταξί έδωσε ο Δήμος Τρικκαίων.


Με σημερινή του απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων χορήγησε προσωρινή διαταγή, μετά την αίτηση ανάκλησης  που υπέβαλλε ο Δήμος, ως προς τη χωροθέτηση πιάτσας ταξί στην οδό Κανούτα.

Η απόφαση αυτή τοποθετεί τους 10 αυτοκινητιστές στην υφιστάμενη πιάτσα ταξί της οδού Ιακωβάκη. Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσεται η πολύπαθη οδός Κανούτα από τον επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και αποδίδεται εκ νέου στους δικυκλιστές, χώρος για την ελεύθερη στάθμευση των μοτοσικλετών και των ποδηλάτων.

Είναι σαφές πως η απόφαση του Δικαστηρίου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης του θέματος, το οποίο όμως θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα από τους αρμόδιους φορείς.


Τα γεγονότα του πρωινού δεν χαροποίησαν κανέναν, ήταν όμως η μόνη νόμιμη οδός, προκειμένου ο Δήμος να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου του τρικαλινού λαού, δεν μπορούν να αγνοούνται από συναρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με λήψη κρίσιμων και ουσιαστικών αποφάσεων, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Επιστροφή