Και ο νοών, νοείτο...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ν.Δ.: Όχι στον Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, είναι... δεξιός και έντιμος !!!

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Ν.Δ.: Όχι στον Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, είναι... δεξιός και έντιμος !!!



Τι αναφέρει και τι δεν... αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Όχι» από ΝΔ για Πολύδωρα, δεν πληρεί τις προυποθέσεις, άσε που έχει... μακρύ "γαλάζιο" παρελθόν, καλές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, αρνήθηκε να ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ, δεν στήριξε τον Δήμα για πρόεδρο και ήθελε συνεργασία με Χρυσή Αυγή λέει ο Κούλης...

========@=======

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ


Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στις 12 και ενώ το Μαξίμου προανήγγειλε πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορούσε να αρνηθεί, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας φαίνεται πως είναι η πρόταση - έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Ενώ κυβερνητικές πηγές δια διαρροών προανήγγειλαν νωρίτερα μία πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορουσε να αρνηθεί, ανακοινώνοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έφτανε στο Μαξίμου στις 12, πριν λίγη ώρα την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πέρασε ο κ.Πολύδωρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την οποία θα συζητήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ τη Δευτέρα.

«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τονιζαν κυβερνητικές πηγές.

Από τη ΝΔ εν τω μεταξύ και πριν γίνει γνωστό ότι μεταβαίνει ο κ.Πολύδωρας στο Μαξίμου, είχαν διαμηνύσει πως θα συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ μόνο εφόσον πρώτα αντικατασταθεί ο νόμος Παππά.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”, ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η θέση της ΝΔ δεν αλλάζει μετά την επίσκεψη Πολύδωρα στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Πολύδωρας είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επί Σαμαρά λογω της άρνησης του να ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ.

========@=======

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Για «επικοινωνιακά παιχνίδια» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα ως υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μία κυβέρνηση «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε» και αναφέρει «Όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

========@=======

Για τα σχόλια



Το δεξί μπάκ
(Λέτε ο Βύρωνας νάναι επιλογή Καραμανλή όπως κι ο Παυλόπουλος;)

Λέω...!



Βύρων Πολύδωρας: Ποιος είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ

 
Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο "εκλεκτός" της Κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Η Νέα Δημοκρατία απέρριψε άμεσα την υποψηφιότητα αυτή και όλα δείχνουν αδιέξοδο!

Σαν "κεραυνός εν αιθρία" προέκυψε η είδηση πως η Κυβέρνηση προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, με φόντο τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που έχει προγρραμματιστεί για τη Δευτέρα. Σε μια καθαρά πολιτική κίνηση, το Μαξίμου επιχειρεί να "εγκλωβίσει" τη Νέα Δημοκρατία, προτείνοντας έναν... "δικό" της.

Η πρώτη αντίδραση! Άδωνις για Πολύδωρα: "Πως αλλάζουν οι καιροί"

Η ΝΔ, πάντως, έχει απορρίψει ήδη την πρόταση αυτή και μάλιστα με μια "υποψία" αιχμής, αφού στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, δεν τονίστηκε... ευγενικά μια άποψη του πνεύματος "τον εκτιμούμε αλλά... όχι". Αντιθέτως τονίζεται πως ο Βύρωνας Πολύδωρας "δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί"!

Με λίγα λόγια... αδιέξοδο!

Ποιος είναι ο Βύρωνας Πολύδωρας

Ο κ. Πολύδωρας εκλέγονταν βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία συνεχώς από το 1981 έως το 2015. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (από το 1990 έως το 1992), Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1992), αλλά και Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα αποδήμου ελληνισμού (τη διετία 1992 - 1993).


Στις 15 Φεβρουαρίου 2006, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τον όρισε Υπουργό Δημόσιας Τάξης, θέση την οποία διατήρησε έως τις βουλευτικές εκλογές του 2007.


Μετά τις εκλογές του 2009 εκλέχθηκε Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής με 232 ψήφους, ενώ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξελέγη στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής ούτως ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητες διεργασίες στο πλέον... σύντομο κοινοβούλιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (αφού η εναρκτήρια συνεδρίαση και η ορκωμοσία των βουλευτών έγινε στις 17 Μαΐου και η διάλυση της Βουλής δύο μέρες αργότερα, στις 19 Μαΐου).


Στις 21 Δεκεμβρίου του 2013 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αφού καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ, παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 ανακοίνωσε ότι προχωράει στη δημιουργία νέου κόμματος και έκανε λόγο για συνασπισμό δεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων, καλώντας τους κ.κ. Καμμένο, Ζώη, Καρατζαφέρη και Νικολόπουλο σε συνεργασία την οποία θα ηγούνταν ο ίδιος.


Πολύδωρας τον Φεβρουάριο του 2016: "Ο νόμος Παππά βάζει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων»"

Τελικά, στις 6 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους προχώρησε στην ίδρυση του κόμματος με ονομασία "Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό".


Save Save

Πηγή: E-Daily.gr

 

 

Επιστροφή