Δεν πίστευαν στα μάτια τους μ' αυτό που συμβαίνει στα Τρίκαλα...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Δεν πίστευαν στα μάτια τους μ' αυτό που συμβαίνει στα Τρίκαλα...!

Εντυπωσιασμένοι ευρωπαίοι κατασκευαστές μεγάλης εταιρίας οικοδομικών μηχανημάτων και εργαλείων από φωτογραφία που είδαν στα Τρίκαλα.

Η "έξυπνη" ρετρο - μπετονιέρα (χωρίς οδηγό!) των Τρικάλων στο στόχαστρο Ευρωπαίων τεχνοκρατών

Την είδαν στις ειδήσεις της google.


Προσπαθώντας να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες που λανσάρει τελευταία το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ e-vents-trikala έπεσαν πάνω στη φωτο της μπετονιέρας (χωρίς οδηγό).

Στην αρχή νόμιζαν πως ήταν φωτο - αρχείου.
Μόλις όμως κατάλαβαν ότι πρόκειται για μηχάνημα που αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" του δήμου στα έργα που "κατασκευάζει" ανα την πόλη, δεν πίστευαν στα μάτια τους...

Δεν είναι δυνατόν είπαν, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ...(χωρίς οδηγό)

Αμέσως επικοινώνησαν με τους εδω τεχνοκράτες να τους εκφράσουν αφ'ενός τα συγχαρητήρια γιατί ακολουθούν την παράδοση και αφ' ετέρου να τους προτείνουν συνεργασία.


Η αρχή της συνεργασίας σύμφωνα με καλά διαστρευλωμένες πληροφορίες του fatsimare συνίσταται:

1) Άμεση αντικατάσταση της ρετρο-μπετονιέρας με νέου τύπου από την συγκεκριμένη εταιρία (βλέπε φωτο)


2) Δωρεά από το δήμο στην εταιρία της ρετρο-μπετονιέρας η οποία θα μεταφερθεί στην έδρα της πολυεθνικής για να εκτεθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο της

3) Τεχνοκράτες της εταιρίας σε συνεργασία με δικούς μας (του e-vents-trikala) θα επισκεφθούν το αμαξοστάσιο του δήμου μήπως βρούν κι άλλο "παραδοσιακό" υλικό χρήσιμο για το Μουσείο


(Καταλαβαίνετε τώρα τι θα βρούν εκεί...)
(Άντε, πάλι... "μπέκος" θα τη βγάλουμε Δήμαρχε...)


Για το fatsimare


H μαιμού του Καραμέτου


- Δείξτε στα παιδιά και τα... "μηχανήματα" εκχιονισμού που έχουμε στο αμαξοστάσιο... !


 

(Το παρόν "ενεπνεύσθη" από το κάτωθι "ανακοινωθέν" του... "Κρεμλίνου")


ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αμεσες παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια και στους πεζοδρόμους ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων, με έμφαση στα Ατομα με Αναπηρία.
Με στόχο τη βελτίωση των περιπατητικών διαδρομών και την άνετη κίνηση όλων (ΑμεΑ, μητέρες, ηλικιωμένοι, παιδιά) στα πεζοδρόμια, η βιώσιμη κινητικότητα, η προσπελασιμότητα και η προσβασιμότητα γίνονται οδηγός για πράξη. Το πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων έχει τρεις τομείς δράσεις.
- Η πρώτη αφορά στα Ατομα με Αναπηρία. Με βάση τον ειδικό χάρτη για δημόσια σημεία εύκολης πρόσβασης που ετοίμασε η αρμόδια ομάδα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, περιδιαβαίνοντας την πόλη, οι παρεμβάσεις αφορούν σε πεζοδρόμια και διαβάσεις. Η συγκεκριμένη δράση της ομάδας εκπαιδευτικών και μαθητών του ΕΕΕΕΚ στοχεύει σε προσβάσεις σε κεντρικά σημεία και υπηρεσίες των Τρικάλων.
- Η δεύτερη δράση αφορά σε προγραμματισμένες ανακατασκευές πεζοδρομίων και πεζοδρόμων. Το πρώτο διάστημα γίνονται ανακατασκευές και επιδιορθώσεις σε δρόμους κοντά στο κέντρο της πόλης και στην υπόγεια διάβαση στην περιοχή Γκαζέλο. Ακλουθούν παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια με συγκεκριμένο προγραμματισμό και έπονται οι βελτιωτικές δράσεις στους πεζοδρόμους του κέντρου των Τρικάλων.
- Η τρίτη δράση γίνεται παράλληλα και αφορά σε έκτακτες παρεμβάσεις, σε διάφορα σημεία της πόλης και ειδικά εκεί, όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε λόγω κυκλοφοριακών αλλαγών.
Όλα αυτά τα έργα, που αλλάζουν την εικόνα της πόλης σταδιακά και με προγραμματισμό, προέρχονται από χρηματοδότηση του ίδιου του Δήμου. Τα χρήματα προήλθαν από το αποθεματικό που δημιούργησε ο Δήμος, με βάση τη συνετή πολιτική των τελευταίων δυόμισι ετών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα για έργα. Υπάρχει, επίσης, η αξιοποίηση από τον Δήμο, τόσο των εργαζομένων που με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας προσλήφθηκαν στον Δήμο, όσο και των οικονομικών δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έχει ήδη εγκριθεί ποσό για το 2017, που φορά σε εργολαβίες για παρόμοιες δράσεις και έργα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


 

 

 

Επιστροφή