Με τι "έπαθε πλάκα" ο Αμερικάνος πρέσβης στα Τρίκαλα...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με τι

Εντυπωσιασμένος ο Αμερικανός πρέσβυς από το δρόμο χωρίς... πεζοδρόμιο που είδε στα Τρίκαλα

(Στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Τζέφρι στην πόλη μας)



Το fatsimare "αποκαλύπτει"...


Μια άκρως ενδιαφέρουσα και άγνωστη πτυχή της υπόθεσης "επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβεως στα Τρίκαλα"  αποκαλύπτει σήμερα το fatsimare, ένα "περιστατικό" που σεμνά και σκόπιμα  το γραφείο τύπου του δήμου απέφυγε να αναφέρει.

Ήταν όταν ο Τζέφρι στην πρόσφατη επίσκεψή του είδε την οδό Γαριβάλδη και προς μεγάλη του έκπληξη διεπίστωσε ότι ο δρόμος παρ' ότι ταχείας κυκοφορίας δεν έχει πεζοδρόμια.!
Κάτι πλαστικά κολωνάκια του τράβηξαν την προσοχή...

Η οδός Γαριβάλδη των Τρικάλων 
Ο δρόμος που εντυπωσίασε τον Αμερικανό πρέσβη για την "καινοτομία" του...

Δεν είναι επικίνδυνο, (ρώτησε τον Δημήτρη), μπορεί κανένα "γκαβό" αυτοκίνητο (με οδηγό) έστω και με μικρή ταχύτητα να ξεφύγει από την πορεία του, πως θα σταματήσει;

Μεγάλη ιστορία,
τι να σας πω (του εκμυστηρεύτηκε ο Δημήτρης) αποφεύγοντας (σκοπίμως) να του πει πως είναι "έργο" ενός άλλου δημάρχου (του Σπαθή) που το άφησε "παρακαταθήκη" στην πόλη...

Ο πρώτος δρόμος "χωρίς πεζοδρόμιο"
Σύντομα θα μπει σε πιλοτικό πρόγραμμα του ινστιτούτου οδικής ασφάλειας της Μασαχουσέτης για κατασκευή παρομοίων και εις τας ΗΠΑ

Και συνέχισε...:

Ξέρετε κύριε Τζέφρι, η πόλη μας «…η πρώτη «έξυπνη πόλη» στην Ελλάδα , που διαθέτει ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό, σε τηλεϊατρικές υπηρεσίες , κυκλοφορούν «λεωφορεία χωρίς οδηγό» στους δρόμους της , κατέχει τη διαδικτυακή πλατφόρμα της e-Dialogos μέσω της οποίας οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων (!!!), αφού η πλατφόρμα της e-Trikala ενσωμάτωσε την τεχνολογία  ως μέσο προκειμένου να φέρουν την κυβέρνηση πιο κοντά στους πολίτες και οργάνωσης της παροχής δημοτικών υπηρεσιών» (!!!)


Τα Τρίκαλα κ. πρέσβη μου, «… αποτελούν ηγετικό μοντέλο του 21ου αιώνα και για άλλες Ελληνικές πόλεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με αμερικανικές επιχειρήσεις προκειμένου να θέσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία της δημοκρατίας.»


Αμήχανα ο Τζέφρι έξυσε το κεφάλι του....  
Αν και δεν... πολυκατάλαβε την "απάντηση" δεν θέλησε (ευγενικά) να δώσει συνέχεια.


Να λοιπόν γιατί την επομένη δήλωνε σε συνέντευξή του (μεταξύ άλλων) στην «Καθημερινή»:

"Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίον ο Δήμαρχος Παπαστεργίου και ο Γενικός Διευθυντής της πλατφόρμας e-Trikala ενσωμάτωσαν την τεχνολογία  ως μέσο προκειμένου να φέρουν την κυβέρνηση πιο κοντά στους πολίτες και οργάνωσης της παροχής δημοτικών υπηρεσιών.

Μάλιστα κατάλαβα γιατί η πόλη αυτή τα Τρίκαλα είναι… η πρώτη «έξυπνη πόλη» στην Ελλάδα.
Στα Τρίκαλα είδα πρώτη φορά στη ζωή μου δρόμο ταχείας κυκλοφορίας χωρίς πεζοδρόμιο.



Ήδη έχω επικοινωνήσει με το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας της Μασαχουσέτης και κορυφαίους καθηγητές συγκοινωνιολόγους που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους με την καινοτομία.

Σύντομα μάλιστα, τεχνικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την πόλη για "αυτοψία" του φαινομένου.

Τα Τρίκαλα αποτελούν ηγετικό μοντέλο του 21ου αιώνα και για άλλες Ελληνικές πόλεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με αμερικανικές επιχειρήσεις προκειμένου να θέσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία της δημοκρατίας.
("Απόσπασμα" από συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ στην «Καθημερινή»)



Για το fatsimare



H μαιμού του Καραμέτου

(Φιλοαμερικάνα)




 

 

Επιστροφή