Έρχονται τα πρώτα διόδια για Ι.Χ. στο κέντρο των Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Έρχονται τα πρώτα διόδια για Ι.Χ. στο κέντρο των Τρικάλων

Την δημιουργία (τεσσάρων) αρχικά σταθμών διοδίων για αυτοκίνητα προβλέπει το νέο μέτρο
Μια καινοτόμα ιδέα που θα φέρει τα Τρίκαλα ακόμα πιο κοντά στα πρότυπα της δυτικής Ευρώπης φαίνεται να συζητείται στο e-vents-trikala.

Πρόκειται για τη δημιουργία 4 (τεσσάρων) αρχικά σταθμών διοδίων στις κύριες εισόδους της πόλης σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το κέντρο και να κινούνται με άνεση πεζοί και ποδηλάτες.

Σύμφωνα με πηγές, η ιδέα έχει «πέσει στο τραπέζι» από αξιωματούχο του e-vents-trikala και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει:


Διόδια στις εισόδους στα πρότυπα του Λονδίνου

Το μέτρο ακολουθεί το πρότυπο του λεγόμενου «congestion charge» στο Λονδίνο.

Οι σταθμοί θα δημιουργήσουν ένα «δαχτυλίδι» και θα αποκόψουν με μπάρες την πρόσβαση στο κέντρο με αυτοκίνητο από τις κύριες οδούς.

Πιο συγκεκριμένα οι σταθμοί θα βρίσκονται σε: Αρχή οδού Καλαμπάκας (στο ύψος της Αύρας), Πύλης (στο ύψος του Σιδ. Σταθμού), Καρδίτσης (τζαμί) και Λαρίσης (ΣΜΥ) ενώ θα απαγορευθεί η χρήση παράδρομων και στενών σαν εναλλακτική λύση.Τα διόδια σε επαρχιακή πόλη, στο κέντρο πόλης  είναι το σημείο που η Ελλάδα σαν χώρα διαφοροποιείται από την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται κάτι τέτοιο.

Και δοκιμάζει κάτι ακόμα πιο καινοτόμο.


Αν πετύχει το εγχείρημα, υπάρχουν ήδη σκέψεις για επέκταση των διοδίων και στα μοτοποδήλατα αλλά και σε άλλους κομβικούς δρόμους όπως στον Πύργο, την Λεπτοκαρυά και το Λογγάκι

Τα Τρίκαλα θα γίνουν η πόλη πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη


Που θα κυμανθούν οι τιμές

Οι τιμές των διοδίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά οι προβλέψεις τις τοποθετούν σίγουρα χαμηλότερα από αυτές των  διοδίων των εθνικών οδών.

 Όλοι οι σταθμοί θα δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ενώ ταυτόχρονα επιτελείς του  e-vents-trikala είναι σε συνομιλίες με τις τράπεζες για τη δημιουργία διοδιοδάνειου με ειδικούς όρους χρηματοδότησης και χαμηλό επιτόκιο.

Μέσα στο 2017 η κατασκευή των σταθμών

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάιο( του 2017), με στόχο οι σταθμοί να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε να επωφεληθούν και από την αυξημένη κίνηση την περίοδο των "ξωτικών".

Από τα έργα κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας ενώ για τη λειτουργία και συντήρηση των σταθμών άλλες 100 περίπου θέσεις.


Για την ΑλχημείαTo σκλι του Μπουζαλή


 

 

 

Επιστροφή