Πεζοδρομούνται κεντρικοί παραποτάμιοι δρόμοι της πόλης - Συνέντευξη Παπαστεργίου στο "ζυγό"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Πεζοδρομούνται παραποτάμιοι κεντρικοί δρόμοι της πόλης

Στον... "απόηχο" της ενδιαφέρουσας συνέντευξης του Δημάρχου Δημ. Παπαστεργίου στην εκπομπή "Στον απόηχο των γεγονότων" του Σωκράτη Τσαγκαδόπουλου στο "ζυγό".


Σχετικά ικανοποιημένος με την συνολική εμφάνιση και κατάσταση της πόλης εμφανίστηκε ο δήμαρχος.

Συμφώνησε σε πολλές περιπτώσεις πως υπάρχουν προβλήματα, δικαιολογήθηκε όμως πως χρειάζεται χρόνος να λυθούν, και πως υπάρχουν προτεραιότητες ανάλογα με την εκτίμηση ποιά είναι τα πιο επείγοντα.  

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ανέφερε πως η γραφειοκρατεία, οι αγκυλώσεις της κεντρικής διοίκησης, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου η γραφειοκρατία και η συναρμοδιότητα πολλών φορέων και υπηρεσιών αποτελούν τροχοπέδη σε υλοποίηση αποφάσεων που θα έλυναν γρήγορα πολλά από αυτά.*Πεζοδρόμηση κεντρικών οδών


Σε σχετική ερώτηση λοιπόν ο δήμαρχος δεν έκρυψε την πρόθεσή του να πεζοδρομηθούν κεντρικοί δρόμοι της πόλης, προτεραιότητα του μάλλον  θα είναι οι παραποτάμιοι Όθωνος, Κανούτα και το κομμάτι της Αμαλίας από γέφυρα Γούρνας έως πλατεία οι οποίοι σε πρώτη φάση θα γίνουν ήπιας κυκλοφορίας με διαπλάτυνση πεζοδρομίων και αργότερα θα πεζοδρομηθούν σε όλο τους το πλάτος.


Πιστεύουμε πως κάθε τέτοια ενέργεια του δήμου προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να γίνεται αιφνιδιαστικά, πέρα από το ότι πρέπει να υπάρξει κυκλοφοριακή μελέτη για να μην θα προκαλέσει "ασφυξία",  υπάρχουν επαγγελματικές στέγες , συμπολίτες έχουν επενδύσει γαι να δραστηριοποιηθούν στα συγκεκριμένα καταστήματα και δεν πρέπει να είναι σε αβεβαιότητα, να μην ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, αν έχουν μαγαζί σε δρόμο προσβάσιμο από αυτοκίνητα η πεζόδρομο...

(Εδώ δικαιολογείται και η έντονη επιμονή του στο θέμα της πιάτσας των ταξί έμπροσθεν Αχιλλείου.  Θα ήταν ένα ακόμη πρόβλημα να πεζοδρομηθεί...)

Σημεία της συνέντευξης - Τι είπε ο δήμαρχος


Για το Πάρκιν Λεωφορείων στο πρώην Κωστάρα συμφώνησε πως οι τρεις θέσεις δεν επαρκούν για παρκάρισμα, θα πρέπει να "βολευθούμε" όμως προσωρινά, και σε απάντηση πως "βλέπει" 10 μόνιμες θέσεις πάρκιγκ τουριστικών λεωφορείων στην αριστερή πλευρά της οδού Αμαλίας από γέφυρα γούρνας έως όπισθεν ταχυδρομείου αλλά και άλλες 20-30 προσωρινές την περίοδο των ξωτικών στην Αμαλίας από γέφυρα γούρνας έως γέφυρα Τρικκαίογλου είπε πως πρέπει να κάνουμε... υπομονή.Για τις ονοματοδοσίες γεφυρών
τα γνωστά, γίνεται διαβούλευση στο διαδίκτυο.

Σε πρόταση να γίνει λίφτινγκ στις κεντρικές τουλάχιστον γέφυρες ώστε να γίνουν πιο καλαίσθητες είπε πως καλό θα ήταν αλλά υπάρχουν άλλες προτεραιότητες όπως ο καλλωπισμός των εισόδων της πόλης από Καρδίτσα και από Λάρισα που είναι παραμελλημένες.

Για την κεντρική πλατεία
συμφώνησε πως είναι σε αθλία κατάσταση και πως δεν είναι αντάξια μιας πόλης σαν τα Τρίκαλα αλλά με την ανακαίνιση που προγραμματίζεται θα την "σουλουπώσει".

Για την κατάσταση στον Αγιαμονιώτη πως το πρόβλημα με καθαρισμό του είναι η ρύπανσή του και η υπερτροφία από τα απόβλητα του Πυργετού, πρόβλημα που θα λυθεί σύντομα με την σύνδεση του οικισμού με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης,

Για προβλήματα που αφορούν την κατάσταση πεζοδρομίων και παρεμβάσεις με έργα σε σημεία που θα βελτιώσουν την εικόνα τους (πάρκινκ Παπαστάθη) είπε πως σε μερικές περιπτώσεις δεν θέλει να γίνονται  "μπαλώματα" αλλά θα γίνουν όλα όπως πρέπει με μελέτη και "ολοκληρωμένα".

Για τα αδέσποτα
έχει ληφθεί μέριμνα ώστε όσα κυκλοφορούν ελεύθερα να είναι ακίνδυνα.

Για την ύδρευση Ρομά στο Κηπάκι,
σχετικά με την διακοπή που έγινε στην παροχή, είπε πως υπάρχει μεγάλη κατάχρηση εκ μέρους τους, αφήνουν το νερό να τρέχει, δεν πληρώνουν, πρέπει να μπει μία τάξη.

Για το φρούριο ότι η κατάσταση βελτιώθηκε τώρα με την ύπαρξη ενοικιαστή, είναι πλέον προσβάσιμο και επισκέψιμο, συμφώνησε πως δεν είναι ορατό καθώς τα δένδρα το "κρύβουν" από σημεία της πόλης όμως δεν μπορεί ο δήμος να παρέμβει μόνος του έχουν λόγο αρχαιολογική υπηρεσία και δασαρχείο για  πιθανή "αποψίλωση".

Για την πισίνα στον Αι Γιώργη πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση αδείας και πως περιμένει ο εκδηλώσας την πρόθεση επενδυτής να επανέλθει αφού δει πως όλα είναι "εντάξει".

Για την γέφυρα "Καλατράβα" ότι προσπαθεί να την κάνει διελεύσιμη και ότι όποια λάθη έγιναν (σκοπιμότητα ως την επιλογή σημείου, κακοτεχνίες) να ερωτηθούν όσοι το αποφάσισαν (σαφής υπαινιγμός για Ταμήλο)


Για το Μουσείο Τσιτσάνη και την μέχρι "εικόνα" του ως προς το περιεχόμενο είπε πως δεν πρέπει να βιάζονται "μερικοί", το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τις αντιδράσεις συμπολιτών που αφορούν το ρόλο  του "Σακαφλιά", τον υπερτονισμό σαν "θέμα" μέσα στο μουσείο, είπε πως μ' αυτό το μύθο μεγαλώσαμε, είναι μια πραγματικότητα ας τη δεχθούμε.

Για τις κατασχέσεις ήταν σαφής και κατηγορηματικός, δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος της απόφασης, "δεν μπορεί κάποιοι να είναι καλοπληρωτές και άλλοι όχι" τόνισε

Για προβλήματα που ακούγονται πως υπάρχουν στη δημοτική ομάδα και δη τις σχέσεις του με τον πρώην αντιδήμαρχο Αλέκο Πολυμερόπουλο είπε πως θέλει να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.


Για το αν βλέπει προσεχώς κάποιον σαν αντίπαλό του είπε πως "δεν έχει την ευτυχία να κατέλθει στις εκλογές μόνος του" και πως εύχεται αυτοί που θα διεκδικήσουν μια θέση στο δήμο να αγαπούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τελειώνοντας
Εξέφρασε την άποψη πως το κράτος δεν πρέπει να παρεμβαίνει, "να αφήσει τους δήμους να κάνουν την δουλειά τους" και ότι πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι με την "πολυνομία"


Χαρακτήρισε το σύστημα της απλής αναλογικής
που θα ισχύσε για τις δημοτικές με μία λέξη "Θάνατο" και ανέφερε παραδείγματα που θα φέρουν προβλήματα στην διοίκησή της ως προς την λήψη αποφάσεων.

Και καταλήγοντας ως αποτίμηση του μέχρι στιγμής έργου της δημοτικής αρχής ως θετικότερο το γεγονός πως κατάφερε ο δήμος να είναι αξιόπιστος παράγων της τοπικής κοινωνίας, "έγινε συμμάζεμα δεν χρωστάμε στην αγορά" ανέφερε χαρακτηριστικά.

* Θα συμφωνήσουμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή, φυσικά είναι γνωστά τα προσκόμματα του κράτους, οι αντιδράσεις πολιτών και φορέων που αντιδρούν από ιδιοτέλεια, συμφέροντα που δεν πρέπει να θιγούν αλλά για να λυθούν προβλήματα χρειάζονται "συγκρούσεις"...

Και ο κ. δήμαρχος από τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη μάλλον δεν φαίνεται αποφασισμένος (τουλάχιστον άμεσα) να έλθει σε "σύγκρουση".

fatsimare.gr
Κράτα το Κράτα το

 

 

Επιστροφή