Με την ευχή του "Πάσης Ελλάδος"...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με την ευχή του

Πήρε την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ο Χρίστος Λιάπης


Συνέβη στην παρουσίαση του Τόμου του Αγιογράφου των Μετεώρων Βλάση Τσοτσώνη.Στην παρουσίαση του Τόμου του Αγιογράφου των Μετεώρων Βλάση Τσοτσώνη, που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, στην Παλιά Βουλή, βρέθηκε ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης. Ο Δρ. Λιάπης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, δήλωσε σχετικά:

"Η καλαίσθητη έκδοση των Εκδόσεων Φοίνικας, " Βλάσης Τριτσώνης, Τοιχογραφίες και Ψηφιδωτά", συμπυκνώνει το έργο του μεγάλου αυτού αγιογράφου και ζωγράφου το οποίο ζωντανεύει, από τους σεπτούς τοίχους των Μετεώρων και των Ιεροσολύμων στις σελίδες αυτού του Τόμου.  

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε και το κοσμικό του έργο, με τα ψηφιδωτά του που κοσμούν τους τοίχους του Δημαρχειακού Μεγάρου των Αθηνών, από τη Δημαρχειακή θητεία Αβραμόπουλου.

Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, αυτής της ξεχωριστής Ιεραρχικής μορφής που με θεόπνευστη διακριτικότητα φέρνει τη λατρευτική ζωή και παράδοση της Εκκλησίας μας σε ζώσα επαφή με την καθημερινότητα των πιστών, έφερε να Μετέωρα στο επίκεντρο του θεολογικού, πνευματικού και εικονογραφικού ενδιαφέροντος των Αθηνών, σε ένα περιβάλλον υψηλών συμβολισμών αισθητικής και διαχρονικότητας της ελληνικής πολύτροπης δημιουργίας, όπως είναι οι χώροι της Παλαιάς Βουλής".


Καλή επιτυχία αγαπητέ Χρήστο...

 

 

Επιστροφή