Μόνο φωτογραφία με τον Τράμπ του λείπει...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μόνο φωτογραφία με τον Τράμπ του λείπει...

Και ο Αμερικανός Πρέσβης στο φωτο-βιογραφικό του Χρήστου Λιάπη

Ο Τρικαλινός γιατρός, ετοιμάζει παράλληλα με το βιογραφικό του και ένα "φωτο-βιογραφικό άλμπουμ"  που μπροστά του οι γαλάζιοι Τρικαλινοί "συνυποψήφιοι" θα... νοιώθουν εντελώς "άγνωστοι".Μια φωτογραφία με τον πλανητάρχη η έστω με τον Πούτιν του λείπει αλλά έχουμε... δρόμο ακόμη μέχρι τις εκλογές.!


"Χτίζει" καιρό το προφίλ του ο γιατρός και μάλλον θα είναι η έκπληξη...


Για το fatsimareΤο δεξί μπακ


Με τον Αμερικανό Πρέσβη ο Χρίστος Λιάπης

Με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα,  Geoffrey R. Pyatt συναντήθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ, με θέμα "Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη". Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά:

"Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που υπογράμμισε ο Εξοχότατος κ. Πρέσβης στην εισήγησή του, τονίζοντας πως "το Σχέδιο Μάρσαλ δεν επιβλήθηκε στην Ευρώπη, αλλά αντίθετα αποτέλεσε μία σειρά μεταρρυθμιστικών προτάσεων, χωρίς τις οποίες η νίκη κατά του φασισμού την οποία πέτυχε η Ευρώπη στα πεδία των μαχών, θα είχε πάει χαμένη".

Γιατί, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, "στη μεταπολεμική Ευρώπη η οικονομική κρίση έγινε κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας, οδηγώντας στην άνοδο των πολιτικών άκρων.

Το 1947 τα προβλήματα της Ευρώπης δεν ήταν μόνον οικονομικά. Ήταν επίσης πολιτικά και ψυχοκοινωνικά".  

Η τελευταία τοποθέτηση κεντρίζει το ενδιαφέρον μου και ως ειδικού της ψυχικής υγείας με επιστημονικό ενδιαφέρον μελέτης των επιπτώσεων των οικονομικών πιέσεων στη συλλογική ψυχολογία του λαού.

Γιατί, στην εποχή μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας, η οικονομική κρίση και η συνεπαγόμενη κρίση αξιών, θεσμών και Δημοκρατίας, εκτός από την Εθνική Κατάθλιψη με την οποία μας έφερε όλους αντιμέτωπους, οδήγησε και στην άνοδο του λαϊκισμού ο οποίος τρέφει και υποδαυλίζει τα πολιτικά άκρα.

Απέναντι σε αυτόν τον λαϊκισμό που αποτελεί το πολιτικά εκτρωματικό παραπροϊόν της κρίσης, οφείλουμε όλοι μας να δίνουμε μία καθημερινή μάχη αλήθειας

 

 

Επιστροφή