Αν δεν έβαζε ολίγη... "σάλτσα" θα "έσκαγε" ο Οδυσσέας...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αν δεν έβαζε ολίγη...

- Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός των μεταναστόπουλων στα Τρίκαλα (και γιατί να μην είναι...) που οι οικογένειές τους υποδέχονται τα στελέχη της e-Trίkala Α.Ε. με "εδέσματα και τσάι".

- Oι νέοι Τρικαλινοί τους γείτονες φρόντισαν μάλιστα για την... ξενάγησή τους στη γειτονιά.
Αυτά και άλλα πολλά (στο συγκινητικό) δελτίο τύπου:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ e-trikala(Οδυσσέας)

Ξεκίνησε στα Τρίκαλα το Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα


Οι πρώτες οικογένειες αιτούντων άσυλο εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα στα Τρίκαλα, την Τρίτη, 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο τον προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση - ΕSΤΙΑ.

Συνολικά 27 άτομα μεταφέρθηκαν από τον προσωρινό χώρο διαμονής τους στα Τρίκαλα σε 8 διαμερίσματα μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Μέσα σε λίγες ώρες, με τη συνεργασία τον Δήμου Τρικκαίων, της e-Trίkala Α.Ε., και της Ύπατης Αρμοστείας τον ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η εγκατάσταση είχε ολοκληρωθεί.

Από την επομένη, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Συνοδοί και στελέχη υπεύθυνα για την εξυπηρέτηση των πρώτων τούς αναγκών, επισκέπτονται τις κατοικίες, υποστηρίζοντας τους νέους ενοίκους και βοηθώντας τούς να προσαρμοστούν στην νέα τούς καθημερινότητα.

Χαρακτηριστικό της ομαλής διαδικασίας που ακολουθείται είναι πως ήδη 12 παιδιά μεταφέρθηκαν για προγραμματισμένο εμβολιασμό την Πέμπτη, 30 Αυγούστου.

Η ικανοποίηση των ανθρώπων πού διαβιούν πλέον σε αξιοπρεπείς συνθήκες αντικατοπτρίζεται στο ότι οι οικογένειες υποδέχονται τα στελέχη της e-Trίkala Α.Ε. με εδέσματα και τσάι.Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτο του e-trikala το πιστοποιεί.


Ένα επιπλέον ευχάριστο γεγονός είναι η θετική ανταπόκριση της γειτονιάς.

Σε πολλά από τα σπίτια, οι γείτονες έχουν ήδη προσεγγίσει τόσο την ομάδα υποδοχής της e-Trίkala Α.Ε. όσο και τους ίδιους τους φιλοξενούμενους, δηλώνοντας τη διάθεσή τους να βοηθήσουν, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις, που οι γείτονες φρόντισαν για την ξενάγηση των φιλοξενούμενων στη γειτονιά.

(Δυστυχώς δεν υπάρχει, δεν μας εστάλη σχετική φωτο)

«Η προσπάθεια ξεκίνησε, οι δύσκολες πρώτες ημέρες, αποζημιώνονται από την φιλόξενη υποδοχή πού μας προσφέρεται από τους ενοίκους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το ΕSΤΙΑ - Πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση, υλοποιείται από την e-Trίkala Α.Ε. με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας τον ΟΗΕ για τούς Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Για το fatsimare

H μαιμού του Καραμέτου
(Οδυσσέα, "σε πάω κάργα"...)Κράτα το

 

 

Επιστροφή