Μιχάλης Λάππας για Ταμήλο: "Δεν μπορεί να λέγονται αυτά από έναν πρώην δήμαρχο"...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μιχάλης Λάππας για Ταμήλο:

...δημιουργεί καταστάσεις εκβιασμού"...

- Απαντώντας σήμερα σε δηλώσεις του πρώην δημάρχου ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα για την κοπή δένδρων που κρίθηκαν επικίνδυνα από τις υπηρεσίες του δήμου
 


 
Οι συνεντεύξεις στη Λέσχη 97.6 του πρώην βουλευτή και δημάρχου Μιχάλη Ταμήλου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Λάππα
 

 
Μιχάλης Ταμήλος για την απόφαση κοπής δένδρων στην κεντρική πλατεία:
 
«Διαφωνώ κάθετα με αυτή την απόφαση, γιατί από το 2002 που έγινε ο μεγάλος παγετός καμιά άλλη φορά δε έγινε τόση μεγάλη ομαδική δένδρων, τα οποία πέραν της κακή περιποίησης που είχαν από τη διεύθυνση πρασίνου που δεν φρόντισε ποτέ να μεγαλώσει τα παρτέρια, να βοηθήσει το ριζικό τους σύστημα, είδαμε τώρα πρώτη φορά με μια φαιδρή δικαιολογία να κόβονται ομαδικά.

Επειδή υπάρχει υποψία ασθένειας εισηγήθηκαν να κοπούν, και δεν ξέρω οι δημοτικοί σύμβουλοι σ’ ένα κατεπείγον συμβούλιο λείποντας και 17 δημοτικοί σύμβουλοι, οι υπόλοιποι που ψήφισαν, προφανώς δεν έδωσαν σημασία, δεν κατάλαβαν.
Προσωπικά την επόμενη μέρα της απόφασης ενημέρωσα και τη υπεύθυνη πρασίνου, και τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πως θα καταθέσω ένσταση για την κοπή των δένδρων, τους προειδοποίησα.

Την Τρίτη πήρα τα πρακτικά της απόφασης και αρχίζω να γράφω την ένσταση για να αποφευχθεί ένα λάθος ,και το πρωί της Τετάρτης μαθαίνω ότι κόπηκαν κιόλας τρία δένδρα.

Όσον αφορά τις μανόλιες της Ασκληπιού διαχρονικά υπάρχουν πιέσεις από καταστηματάρχες και από το Πλάζα και από την Δωδώνη και από το Φίλιον, να κοπούν.

Γενικά οι καταστηματάρχες στην Ασκληπιού νομίζουν ότι τους ενοχλούν τα δένδρα και ανέκαθεν ήθελαν να τα κόψουν. Ξεγελιέται το μυαλό της Ντότα στην διεύθυνση πρασίνου, αυτή ξεγελιέται, υπάρχουν φυτοπαθολόγοι, το ΤΕΙ Γεωπονίας στη Λάρισα, προσωπικά επικοινώνησα μαζί τους, δεν σε ξεγελάει ένα δένδρο δεν μπορεί να έχει φύλλωμα πράσινο αλλά οι ρίζες του να είναι σάπιες. Δεν είναι δυνατόν να κόψουν τόσα δένδρα επειδή υπάρχει υποψία ασθένειας, να πάει να το κάνει καλά.

  Η κα. Ντότα έχει μια μεγάλη εμπειρία, είναι στο τέλος της θητείας της, έχει μεγαλώσει το αντικείμενο της και θεωρώ ότι έχει πλημμελή απασχόληση. Αλλά εμένα δεν με νοιάζει τι κάνει η Ντότα, υπάρχει δημοτική ηγεσία από πάνω, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι πρέπει να μάθουν να αγαπούν την πόλη τους, αυτό το θέμα δεν το μελέτησαν αρκετά, δεν ήταν ενήμεροι, δεν υπήρχε χρόνος να γίνει κοινωνική διαβούλευση και ελαφρά τη καρδία αποφάσισαν να τα κόψουν. Σιγά, ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να κοπούν 12 δένδρα στην πόλη;

To 2008, το 2009 που ήμασταν εμείς τα δένδρα δεν είχαν πρόβλημα, τα κλαδεύαμε συχνά.

Όσον αφορά τις μανόλιες θα πάω την Παρασκευή αν μπορέσω στον Εισαγγελέα και θα καταθέσω υπόμνημα να προστατευθούν αυτά τα δένδρα κατά παντός υπευθύνου που θα διατάξει να κοπούν. Αλίμονο αν τα Τρίκαλα τα διοικούσαν οι υπηρεσίες.

Οι πολίτες ψηφίσαμε τον Παπαστεργίου, τον Λάππα, τον Καίκη, τον Παπαθανασίου, τον Χατζηγάκη, δεν ψηφίσαμε την κα Ντότα.  Ό,τι κι αν σου πουν οι υπάλληλοι εσύ είσαι ο φορέας των πολιτών και ποιο είναι το ωφέλιμο για την πόλη, ο υπάλληλος σ’ ένα χρόνο βγαίνει στη σύνταξη, δεν τον «καίγεται καρφί» τι πόλη θα παραδώσει .

Να ζητήσουν εξειδικευμένες  προτάσεις, δένδρα 50 χρόνων δεν μπορεί έτσι να κόβονται, έλεος. Βλέπω η πόλη να αλλάζει τη φυσιογνωμία τους, νέα παιδιά που βγήκαν δημοτικοί σύμβουλοι, φαίνεται ότι δεν ασχολούνται πολύ με την πόλη τους, φαίνεται να μην αγαπούν πολύ την πόλη τους. Ο σύμβουλος και ο αντιδήμαρχος δεν είναι ο εαυτός τους, εκπροσωπούν τους δημότες, αυτό πρέπει να το καταλάβουν».
 
 
Μιχάλης Λάππας, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου:

«Πρέπει να υποστηρίξω και το κύρος του δημοτικού συμβουλίου, γιατί αυτές οι μομφές ενοχλούν.


Σε ότι με αφορά είναι πάγια τακτική όταν υπάρχουν ανάλογα θέματα να έρχονται οι ενδιαφερόμενοι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο καταθέτουν το αίτημα και να γίνεται μια προσπάθεια με το δήμαρχο να βρεθεί λύση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αίτημα κατατέθηκε αργά το μεσημέρι και είναι μια προσωπική πικρία που εκφράζω, το θέμα μεταφέρθηκε στην «αρένα» των site και των ραδιοφώνων. Με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ταμήλος δεν μίλησε καθόλου, να το ξαναδούμε το θέμα, γιατί υπάρχουν μομφές  επί της απόφασης.

Εμείς δεν τα ξέρουμε όλα ως δημοτικοί σύμβουλοι για αυτό και υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν μπορεί να λέγονται αυτά από έναν πρώην δήμαρχο. Δεν μπορεί να μην έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας.

Τα πλακάκια τώρα τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία που είναι οι ρίζες των δένδρων; Είναι τόσα και τόσα χρόνια, άλλο κλάδεμα κι άλλο να βγουν τα πλακάκια. Ξαφνικά τώρα γίναμε τιμητές της κατάστασης;

Δεν το κρύβω ότι με ενόχλησε η τοποθέτηση του κ. Ταμήλου, δεν το κρύβω. Σέβομαι την εμπειρία του, τις γνώσεις του, ότι αγαπά την πόλη του, αλλά από εκεί και πέρα θα μπορούσε να διαχειριστεί αλλιώς, δεν μ’ αρέσει να λειτουργώ κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη μιας νομικής παρέμβασης, κι ένας πρώην δήμαρχος θα πρέπει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα διαλόγου.

Αν μη τι άλλο θα μπορούσε να πάει όπως και κάθε πολίτης να αντιδράσει στεκόμενος μπροστά στα δένδρα όταν θα κόβονται κι όχι να παρέμβει με προσφυγή στον Εισαγγελέα, δημιουργώντας καταστάσεις εκβιασμού.

Όσο για το αν ήταν κουρασμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν, αυτό μπορεί να γινόταν επί ημερών του, γιατί τώρα είναι νέα παιδιά οι δημοτικοί σύμβουλοι και αντέχουν!


 

 

 

Επιστροφή