Νήφωνα Μετεώρων στηρίζει ο Νίκος Κοτοπούλης, όμως...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Νήφωνα Μετεώρων στηρίζει ο Νίκος Κοτοπούλης, όμως...

Ο Μακαριώτατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος «δείχνει» Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Λαμπρινάκο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας


Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα διαδοχής στη Μητρόπολη Μετεώρων


"Εύχομαι ο Αρχιμ. Νήφων να αναλάβει Μητροπολίτης"

Άρθρο του Νίκου Γ. Κοτοπούλη για τα Άγια Μετέωρα  


Αγαπητοί αναγνώστες όσο κι αν η θέα από κει ψηλά είναι ωραία δεν θα γίνoυμε Συρία (βλέπε Παλμύρα) όπου οι Ισλαμιστές κατέστρεψαν τα πάντα στο βωμό της μισαλλοδοξίας και του μίσους τους.

Τα Άγια Μετέωρα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Και θέλω εδώ να μνημονεύσω την αείμνηστη συντοπίτισσά μου από το Καστράκι Κατερίνα Βασιλείου Αλιάγα,καθηγήτρια Γαλλικών,που έφυγε νωρίς από κοντά μας,σε ηλικία μόλις 55 ετών,και η οποία έδωσε όλο το είναι της για να ενταχθούν τα Άγια Μετέωρα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Με την κίνηση αυτή και την προβολή που πρόσφερε παγκοσμίως στα Μετέωρα και την ακούραστη προσφορά των μοναχών έρχονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να δουν και να θαυμάσουν τα μοναστήρια μέσα σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς πέτρινο δάσος.

Τέλος,θα ήθελα να αναφερθώ και σχετικά με τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων,η οποία αυτή τη στιγμή τελεί εν χηρεία επισκόπου,να μας βοηθήσει ο θεός και να φωτίσει τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν ούτως ώστε να υπάρξει άξιος και άγιος επίσκοπος,ο οποίος να γνωρίζει την περιοχή και τους ανθρώπους αυτής.

Εύχομαι να είναι από τα Άγια Μετέωρα και λόγω του ότι η ασκητική φυσιογνωμία του Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νήφωνα πληρεί τις προϋποθέσεις να αναλάβει τη θέση του Επισκόπου.

Άξιος,άξιος άξιος!


Θέλω να σημειώσω δε ότι με τον Γέροντα Νήφωνα δεν γνωρίζομαι προσωπικά και δεν έχω κάνει καμιά συζήτηση μαζί του.

Μετά τιμής,
Νίκος Γ.Κοτοπούλης
Archivist Officer
Ministry Foreign Affairs
Embassy of Greece
Den Haag,NetherlandsΌμως...:

Ο Ιερώνυμος «έδειξε» τον επόμενο Μητροπολίτη Μετεώρων!

Μετά το πέρας του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού


Δεν γνωρίζουμε αν το Άγιο Πνεύμα «ομιλεί» δια του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα… πριν από τη σύναξη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με δήλωσή του φαίνεται πως προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της διαδικασίας της 6ης Οκτωβρίου 2017 (οπότε και αναμένεται να εκλεγούν οι νέοι Μητροπολίτες σε Μετέωρα και Καβάλα), δηλώνοντας ευθαρσώς την προσωπική του προτίμηση στα πρόσωπα εκείνα που θεωρεί ως πλέον κατάλληλα για την πλήρωση των θέσεων αυτών.


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ερωτηθείς μετά το πέρας του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού για το θέμα της πληρώσεως των χηρευουσών Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου,δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τόσο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όσο και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, αποτελούν πρόσωπα κατάλληλα για τη διαποίμανση των Ιερών Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αντιστοίχως. Προσωπικά,οι υποψηφιότητές τους με βρίσκουν σύμφωνο».


Εδώ έχουμε να κάνουμε με εσωεκκλησιαστικά «στρατόπεδα» και η εκλογή των νέων Μητροπολιτών Φιλίππων και Μετεώρων θα αποτελέσει το πεδίο στο οποίο η κάθε πλευρά θα αποδείξει το πόσο δυνατή είναι.
kavalapost.gr

 

 

Επιστροφή