Νέο σημείο αναφοράς στα Τρίκαλα η "πλατεία γκαβού λεωφορείου"...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Νέο σημείο αναφοράς στα Τρίκαλα η

Ιστορική και καθαρά συμβολική η... εικαστική παρέμβαση, η ενέργεια απο τη δημοτική αρχή να τοποθετήσει σιδηρούν ομοίωμα του γκαβού λεωφορείου στην πλατεία Κιτριλάκη.

Η απόφαση ελήφθη την 26η Νοεμβρίου και δεν είναι τυχαία η ημερομηνία.Ήταν Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:06 όταν το όχημα "Κολοκοτρώνης" το γκαβό Νο 1 "στούκαρε" πάνω στο περίπτερο της πλατείας και παρ' ολίγον να θρηνήσουμε νεκρούς...


Θέλοντας λοιπόν να τιμήσει την ημέρα αυτή, η δημοτική αρχή τοποθετεί σιδηρούν ομοίωμα του γκαβού να το θυμούνται οι παλιοί αλλά και να βλέπουν οι νεότερες γενιές τα κατορθώματά της.

Εκάστην επέτειον οι αρχές της πόλης θα καταθέτουν στέφανα στις ρόδες του "γκαβού" η φιλαρμονική του δήμου θα παιανίζει το άσμα "Οι νταλίκες" (Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά)

Η πρόταση για μετονομασία της πλατείας από πρώην Κιτριλάκη και νυν Εθνικής Αντίστασης σε "πλατεία 26ης Νοεμβρίου"(εναλλακτικά σε "πλατεία γκαβού λεωφορείου") αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο αν και ο θυμόσοφος λαός της πόλης έχει ήδη καθιερώσει το όνομα στη συνείδησή του...


Για το fatsimare

To skli του Μπουζαλή


Αιωνία του η μνήμη...

Να ζήσουμε να το θυμώμαστε...

Κράτα το Κράτα το

Δείτε σχετικά άρθρα:

 

 

Επιστροφή