Νέα (έξυπνη) "μαγκιά" στα Τρίκαλα από την δημοτική αρχή...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Νέα (έξυπνη)

Let's do it να... τα κονομήσουμε κιόλας !!!

Αυτή τη φορά με ένα νέο πρόγραμμα που "τρέχει" και έχει σχέση με το ποδήλατο και τους ποδηλατοδρόμους που "ΘΑ" γίνουν στην πόλη.
Ένα "γ@μ@το" πρόγραμμα, τέσσερις "γ@μ@τες" δράσεις διαβάστε τις καλά και βάλτε επιτέλους "μυαλό", ανοίξτε τα στραβά σας...

Είναι μια "απάντηση", ένα ακόμη "ηχηρό χαστούκι" σε όλους όσους νομίζουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή "δεν κάνει τίποτα".

Σε 10 χρόνια 11.000.000 (περίπου, ε...) σε 20 χρόνια 22 "μύρια" και πάει λέγοντας.

Μιά δημοτική αρχή με όραμα, με το βλέμμα στο μέλλον...


Μετά τα τηλεγραφήματα με τα συγχαρητήρια που φτάνουν στο δημαρχείο για την γενναία (και πρωτότυπη) απόφαση περί κοψίματος του τσιγάρου (και τα πρόστιμα) στα μαγαζιά αναμένεται να ασχοληθεί το Πανελλήνιον και με τον νέο μας καινοτόμο (και έξυπνο) "άθλο".

Let's do it...


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ποδήλατα στα Τρίκαλα βοηθούν την υγεία και... την οικονομία

Σημαντικά συμπεράσματα και συγκεκριμένοι σχεδιασμοί για χρήση ποδηλάτου και διαδρομές για πεζούς, μέσω του προγράμματος SPACE

Ποσό περίπου 11.000.000€ θα εξοικονομήσουν τα Τρίκαλα, εάν σε δέκα χρόνια αυξηθεί κατά 15% η χρήση ποδηλάτου, σε συνδυασμό με τους νέους ποδηλατοδρόμους και το περπάτημα.

Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός είναι συνάρτηση της μείωσης των χρημάτων για καύσιμα, για φθορές των οχημάτων, αποκατάσταση βλαβών από ατυχήματα, περίθαλψη ασθενών και οτιδήποτε σχετίζεται με την αυτοκίνηση.

Είναι δε, το αποτέλεσμα έρευνας του προγράμματος SPACE που ολοκληρώνεται στον Δήμο Τρικκαίων στο τέλος του έτους.

Αυτό το πρόγραμμα SPACE («Supporting Policy and Action for Active Environments» – «Πολιτική Στήριξης και Δράσης για ένα Ενεργό Περιβάλλον») υλοποιήθηκε επί διετία από τον Δήμο σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα συμπεράσματα παρθουσιάστηκαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Τσιτσάνη, παρόντων των καθηγητών της ΣΕΦΑΑ που μετείχαν.

Ο κοσμήτορας κ. Παπαϊωάννου, οι καθηγητές κ. Θεοδωράκης, Γούδας και Σκαγιάννη, τόνισαν, αφ’ ενός τη σημασία της άθλησης στην καθημερινότητα των πολιτών, αφ’ ετέρου την ουσία της νέας χωροταξίας για την πόλη των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή Ψυχολογίας Φυσικής Αγωγής κ. Μάριου Γούδα συνέκλιναν στην ανάγκη υλοποίησης των σχεδιασμών του προγράμματος, για εξοικονόμηση πόρων.

Αυτοί οι σχεδιασμοί, όπως τους παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος, τ. αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, συνίστανται σε τέσσερις δράσεις:

1. Ενίσχυση της ποδηλατικής διαδρομής, με συνένωση των ποδηλατοδρόμων (των οδών Καλαμπάκας και Κονδύλη) στον κεντρικό και παράλληλη ένωση της διαδρομής για τα αθλητικά κέντρα, με ποδηλατόδρομο
2. Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών στον ποταμό Ληθαίο και χρήση των βαρκών
3. Δημιουργία περιπατητικής διαδρομής από τον Αγιο Οικουμένιο προς τα σχολεία της Μπάρας
4. Αύξηση του ωφέλιμου χώρου για πεζούς με την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς.


Οι δράσεις μπορούν να ενταχθούν σε υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν προς όφελος των πολιτών - πεζών και ποδηλατών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ένα βασικό σημείο για το πρόγραμμα ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών, όπως σημείωσε η συγκοινωνιολόγος, στέλεχος του Δήμου Τρικκαίων κ. Ευφρ. Μπράκη.


Διότι στο πρόγραμμα,  που υλοποιείται μέσω του Εκπαιδευτικού, Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Τμήματος (Educational, Audiovisual and Culture Executive Agency) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) μετέχουν οι:

– Πανεπιστήμιο Gloucestershire, Μ. Βρετανία (Συντονιστής του προγράμματος)
– British Heart Foundation Centre on Population Approaches for NCD Prevention, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Μ. Βρετανία
– Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σ.Ε.Φ.Α.Α.
– Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, Ελβετία
– Δήμος Τρικκαίων
–  LIKES Foundation for Sport and Health Sciences, Fit for Life Program, Φινλανδία
–  Castilla La Mancha Regional Government of Education, Culture and Sport, Ισπανία
– Δήμος Tukums. Λετονία
– Δήμος Μπρασόφ, Ρουμανία
– Centro Studi ed Iniziative Europeo, Ιταλία.

 
Η παρουσίαση έγινε ενώπιον της αντιδημάρχου κ. Εφης Λεβέντη, στελεχών του Δήμου Τρικκαίων και πολιτών.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


(Μπράβο σύντροφε Θανάση)*

Για το fatsimare

Το σκλι του Μπουζαλή


(Έχω "γ@μ@το" αφεντικό, έκοψε το κάπνισμα και οδηγεί μόνο ποδήλατο...)

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Δήμαρχε ρίξε πρόστιμα σε όσους οδηγούν μέσα στην πόλη, μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι Τρικαλινοί...

*Σύντροφε Θανάση, από τον όλο "σχεδιασμό", αυτό το... 4. που είπε η αγαπημένη μας τ. αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη  : (Αύξηση του ωφέλιμου χώρου για πεζούς με την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς) μου άρεσε περισσότερο από όλα...


Και μια φωτο από το (ορατό) μέλλον...Τρικαλινός μεταφέρει την πραμάτεια του με ποδήλατο στη λαϊκή αγορά εφαρμόζοντας τα νέα "μέτρα" (ειδικά το 4ο που είπε κι η... Τέως Βασιλένα) 

 

 

Επιστροφή