Μόλις δέκα (10) στους 1.500.000 που βρέθηκαν στα Τρίκαλα τις γιορτές "πιάστηκαν" να καπνίζουν...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Μόλις δέκα (10) στους 1.500.000 που βρέθηκαν στα Τρίκαλα τις γιορτές
Νέα παγκόσμια επιτυχία του δήμου με "αδιάψευστα" στοιχεία...
Η αντικαπνιστική εκστρατεία στα Τρίκαλα επιτυγχάνει τους στόχους της.

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη,(σύμφωνα με το e-vents-trikala ίσως και 2.500.000) με τεράστια κοσμοσυρροή σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι μόλις 10 παραβάσεις σε 148 ελέγχους (ποσοστό 6,76%), είναι μια θετικότατη καταγραφή."Πανικός" στα επιτελεία των καπνοβιομηχανιών ανα την υφήλιο, έκτακτη σύσκεψη στην Philip morris μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι πίνακες, έντονη ανησυχία εκφράζουν και κύκλοι της R.J. Reynolds Tobacco  (CAMEL) ενω ανάστατοι είναι παράγοντες του Ελληνικού υπουργείου Οικονομικών από την κάθετη πτώση των εσόδων τον τελευταίο μήνα.H πλήρως επιτυχημένη καμπάνια του δήμου αποδίδει καρπούς, ο δήμαρχός μας άρχισε ήδη να γίνεται γνωστός σε όλη την Ελλάδα,(κάτι που δεν του αρέσει καθόλου) ο ίδιος βέβαια κρατάει (ακόμη) χαμηλούς τόνους, αποφεύγει (σεμνά) τα φώτα της δημοσιότητας και να μιλάει για την μεγάλη αυτή παγκόσμια επιτυχία, έδωσε μάλιστα εντολή στους ίδιους τόνους να κινηθεί και το γραφείο προπαγάνδας του δήμου.


Ωστόσο, "πανηγυρικό" ήταν το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής που επιμένει να "προκαλεί" και εκθέτει τον σεμνό Δήμαρχό μας...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίκαλα: Ελάχιστες οι διαπιστωμένες παραβάσεις για το κάπνισμα


Τι δείχνουν τα στοιχεία από τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας

Η αντικαπνιστική εκστρατεία στα Τρίκαλα επιτυγχάνει τους στόχους της.
Το ποσοστό παραβάσεων που βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Τρικκαίων είναι μικρό, όπως εξάγεται από τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Αυτό καταδεικνύει ότι, με καλή θέληση και την αναγκαστική εφαρμογή του νόμου, η προσπάθεια έχει θετικά αποτελέσματα. Συνυπολογίζοντας, φυσικά, το ελάχιστο προσωπικό που μπορεί να διαθέσει η Δημοτική Αστυνομία (2μελή ή 3μελή κλιμάκια) είναι προφανές ότι τα περιθώρια είναι περισσότερα.

Όμως ήδη, με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, με τεράστια κοσμοσυρροή σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι μόλις 10 παραβάσεις σε 148 ελέγχους (ποσοστό 6,76%), είναι μια θετικότατη καταγραφή.

Βεβαίως, ο Δήμος Τρικκαίων κατανοεί πως ο νόμος χρήζει βελτίωσης ή ότι μια συνήθεια δεκαετιών, δεν μπορεί εύκολα να πάψει να υφίσταται.

Από την άλλη, όμως, και παρά το μειωμένο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας (επιφορτισμένο και με πλήθος άλλων καθηκόντων), η κοινωνία λειτουργεί θετικότατα και εγκολπώνεται ένα αναγκαίο μέτρο.

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, καταδεικνύεται ότι οι περισσότεροι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα  (98 συνολικά) ενώ μόλις 1 παράβαση διαπιστώθηκε τις πρωινές ώρες.

Επίσης, όλο αυτό το διάστημα των 50 περίπου ημερών (από τέλη Νοεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου 2018, οπότε είναι διαθέσιμα τα στοιχεία), οι έλεγχοι δεν σταμάτησαν στο κέντρο της πόλης (Ασκληπιού, μανάβικα κ.λπ.).

Αντιθέτως, επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την πόλη (π.χ. Αγία Μονή, Μπάρα, οδός Μετεώρων) αλλά και σε χωριά (Λόγγος, Κεφαλόβρυσο, Βαλτινό).

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με τη συνδρομή της Ομάδας Εθελοντών και επιστημόνων (νομικών και εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων), που ήδη επεκτάθηκε και στα χωριά του Δήμου.

Περισσότερα στοιχεία συνολικότερα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο κάπνισμα, θα δημοσιοποιηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 12:30 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πνευμονολόγο Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΚΠΑ και Harvard κ. Παναγιώτη Μπεχράκη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


Κράτα το

 

 

Επιστροφή