Έτσι σε θέλουμε πάντα Δήμαρχε ! Να τους τρελαίνεις...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Έτσι σε θέλουμε πάντα Δήμαρχε !

Μας έκανες υπερήφανους...


Πολύ τον γουστάρω τον δήμαρχό μας. (Τελευταία)

Όχι γι αυτά που έκανε η θα κάνει, αλλά γι αυτά που λέει και ειδικότερα στο "πως" τα λέει...

Άναυδους τους άφησε εκεί στο Athens Science Festival με την ομιλία του.  

Στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη χώρα μας συμμετείχε στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι (το τονίζει αυτό) με όλο το αφαν γκατέ της τεχνολογίας στην Ελλάδα.!

Πέτρος Κόκκαλης,Γεωργακόπουλος (diaNEOsis), Μακιός, Corallia, Ερικ Παρκς, και σίαΌλοι οι σύνεδροι "μανατζαραίοι", με τίτλους "General Director" και πάνω...

Με ανοικτό το στόμα και τα αυτιά σε "μεγέθυνση" τον άκουγαν τον δικό μας.

Τα παραδείγματα με τα... κατορθώματά μας τους εντυπωσίασαν περισσότερο.

Αυτά με το ΑΤΜ πιστοποιητικών (άσχετα αν δεν λειτουργεί) το «Ψηφιακό Διαδραστικό Ασκληπιείο» (στόχος του Δημάρχου Επιδαύρου κ. Γκάτζιου) και η...  δράση ενάντια στο κάπνισμα (αυτό κι αν είναι... τεχνολογικό επίτευγμα) διαβάζουμε στο δελτίο τύπου.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά την ομιλία του, στα πηγαδάκια του συνεδρίου κυρίαρχη κουβέντα ήταν το πόσο τυχεροί είμαστε οι Τρικαλινοί και το πως κάποιος μπορεί να μετακομίσει στην έξυπνη πόλη μας...Πολύ "παπατζιλίκι" (με την καλή έννοια) αγαπητοί συνδημότες.
Γι αυτό τον γουστάρω.

Για το fatsimare
Η μαϊμού του Καραμέτου

"Μήτσο, γερά, πάρτους τα μυαλά"...==================================


 
Διαβάστε περίληψη που μας έστειλε ο Press Representantive (σύντροφος Θανάσης) του Δήμου...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Παπαστεργίου: Αλλαγή νοοτροπίας για αναβαθμισμένη κοινωνία 

Ομιλία στο Athens Science Festival για τους τρόπους αλλαγών στην κοινωνία

Την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία για να ενισχύσουμε το νέο στην καθημερινότητά μας, τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στην ομιλία του στο Athens Science Festival την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

 Σε ένα κοινό που ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή των καινοτομιών στη ζωή μας, με πλήθος ερευνητών και στελεχών επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης ο κ. Παπαστεργίου συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι με το απλό στον ορισμό του θέματος «Η καινοτομία στην Ελλάδα».

Στο ίδιο τραπέζι μετείχαν οι Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director at diaNEOsis, Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Δήμος Πειραιά, Βασίλειος Μακιός, General Director, Corallia, Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, Ερικ Παρκς, Partner, Velocity Partners Venture Capital. Συντονίστρια ήταν η Ελένη Χατζημήτσου, CEO Athens Tech College.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κινήθηκε σε δύο άξονες.
Ο ένας, η αποδόμηση και η επικριτική στάση στην υπάρχουσα κατάσταση (γραφειοκρατία, νοοτροπία ενός «κακού» δημοσίου», παγιωμένες αγκυλωμένες αντιλήψεις).

Ο δεύτερος, η αντιπαραβολή της τόλμης τού να σκεφτεί κάποιος  απλά, λογικά, ίσως και διαφορετικά. Και το παράδειγμά του ήταν ο Δήμος Τρικκαίων, με το πλαίσιο των καινοτομιών που εισήγε σε διαφορετικά επίπεδα δράσης: τεχνολογία, πληροφορική, βιώσιμη κινητικότητα, συνέργειες με την τοπική κοινωνία, εξωστρέφεια, πολιτισμός, εξυπηρέτηση των πολιτών, αναπτυξιακές δράσεις, καταπολέμηση γραφειοκρατίας, αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών κ.α.


Χαρακτηριστική η φράση του κ. Παπαστεργίου: «να οργανωθούμε και να βρούμε την καινοτομία εκεί όπου υπάρχει. Στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα». Όπως αυτά που υφίστανται στα Τρίκαλα με τα φαρμακευτικά φυτά, τον Μύλο των Ξωτικών, την αγροτική παραγωγή, τον διατροφικό τομέα, τις ιαματικές πηγές.

Με τα παραδείγματα του ΑΤΜ πιστοποιητικών και του Ψηφιακού Ασκληπιείου, σε συνδυασμό με τη δράση ενάντια στο κάπνισμα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε σχηματικά το τι συμβαίνει στον Δήμο.

Ολη αυτή η παρουσίαση, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη χώρα μας (με 3.600 επιστημονικούς συνεργάτες, 470 ομιλητές, 240 καλλιτέχνες και 1.100 εθελοντές τα τελευταία 4 χρόνια), αποτελεί την παρουσία του Δήμου στο σύγχρονο γίγνεσθαι.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρουσίασαν δράσεις ή απηύθυναν ομιλίες ή στήριζαν ενεργά, οι πρεσβείες της Μ. βρετανίας και των ΗΠΑ, η Ελληνογερμανική Αγωγή, ο «Δημόκριτος»,το Ιδρυμα Τεχνολογιών και Ερευνας», το ΕΚΠΑ, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύλλογοι επιστημόνων και ερευνητών, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, και πλήθος εταιρειών του τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Η φετινή διοργάνωση έγινε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.


 
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

 

 

Επιστροφή