ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχωρεί ο δήμος Τρικκαίων από το "δίκτυο πόλεων με λακούβες"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχωρεί ο δήμος Τρικκαίων από το

Θα "εντοπίζονται" πλέον και θα "αντιμετωπίζονται" με «έξυπνο» τρόπο από την "έξυπνη" δημοτική αρχή (oι λακούβες) !





Η τεχνολογία στη «μάχη (και) της λακκούβας» λοιπόν...

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία και θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα γεωχωρικά δεδομένα και για να «ακτινογραφήσει» τα Τρίκαλα, παρέχοντας στοιχεία σε επαγγελματίες (π.χ. μηχανικούς) και πολίτες.


Έτσι, οι λακούβες θα εξαφανιστούν από τους δρόμους της πόλης και δεν θα υπάρχει λόγος να μετέχουν πλέον τα Τρίκαλα στο "δίκτυο πόλεων με λακκούβες" στο οποίο έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο...

(Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση)



ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ο δήμος ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΠΑΛΙΑ)

"Οποιος/α πολίτης έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει λακκούβα που χρήζει παρέμβασης, μπορεί να επικοινωνεί με το 2431020000, προκειμένου να δρομολογηθεί με βάση το πρόγραμμα η αποκατάστασή της" έλεγε περυσινό (26/01/2017)  δελτίο τύπου του δήμου.


Συνεργείο του δήμου βουλώνει λακούβα (με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο)!
(Ιστορικό αρχείο fatsimare)



Διαβάστε τι θα γίνεται από δω και μπρος...:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ. Τρικκαίων: Και η τεχνολογία στη «μάχη της λακκούβας»

Μέσω GIS και σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ανταλλάσσονται γεωχωρικά δεδομένα και «ακτινογραφούνται» τα έργα και η πόλη

Σύγχρονη πόλη είναι αυτή που με «έξυπνο» τρόπο επιλύει προβλήματα.

Όπως, τις συνεχείς λακκούβες από τα έργα πολλών εταιρειών υποδομών στην πόλη των Τρικάλων.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ συνεργάζονται με τον πλέον απλό τρόπο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα: ανταλλάσσουν γεωχωρικά δεδομένα.

Δηλαδή, συνεργάζονται μέσω συστημάτων GIS (γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών), προκειμένου να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


Το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας συνυπέγραψαν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔ ΘΕΣΣ κ. Λεων. Μπούκουρας

Το αντικείμενο της συνεργασίας κινείται σε τρία επίπεδα:

- Διασύνδεση και εκατέρωθεν δωρεάν διάθεση  των GIS των δύο πλευρών  
- Επαναχρησιμοποίηση δεδομένων για χρήση τους με ελάχιστο κόστος
- Αποτελεσματική συνεργασία στη καθημερινή συνεργασία, για έργα φυσικού αερίου, προγραμματισμό ασφαλτοστρώσεων, περιοχές μελλοντικών αναπλάσεων κ.α.

Με άλλα λόγια, Δήμος Τρικκαίων και ΕΑΔ ΘΕΣΣ θα μπορούν πλέον να συνεργάζονται πάνω σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη και να «βλέπουν», πού γίνονται έργα και να προγραμματίζουν τα έργα τους, ώστε να συμπίπτουν κατά το δυνατόν, για να μην δημιουργείται αυτή η συνεχής αναστάτωση σε κατοίκους και οδηγούς.

Αυτή η συμφωνία, ουσιαστικά, δείχνει το πώς η «σύγχρονη πόλη» χρησιμοποιεί απλές εφαρμογές, για να βελτιώσει στοιχεία της καθημερινότητας.

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία και θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα γεωχωρικά δεδομένα και για «ακτινογραφήσει» τα Τρίκαλα, παρέχοντας στοιχεία σε επαγγελματίες (π.χ. μηχανικούς) και πολίτες.

Αυτή η κίνηση δεν είναι η πρώτη, ούτε γίνεται τυχαία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων είχε δημοσιοποιήσει την υπάρχουσα προσπάθεια, για ύπαρξη ανοιχτών σε όλους, δημόσιων δεδομένων του (open data).


Στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.trikalacity.gr στην ενότητα ΧΡΗΣΙΜΑ) ή απ’ ευθείας στις διευθύνσεις https://data.trikalacity.gr/  ή https://trikalacity.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=ff72c6b636444ddeac9448c632874582 ο κάθε πολίτης μπορεί να βρει τα πρώτα δεδομένα που έχουν ψηφιοποιηθεί και υπάρχουν δημοσίως και ελεύθερα για όλους.

Η συγκεκριμένη δράση, ενισχύεται από τη συμφωνία Δήμου – ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ενισχύει την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων






Για το fatsimare

H (έξυπνη) μαϊμού του Καραμέτου
(Χειρίστρια GIS)



Εδώ, "επί το έργον"...!


...π@υτ@ν@ τεχνολογία !!!











Δείτε σχετικά άρθρα:

 

 

Επιστροφή