Το Τρικαλινό εφευρετικό «δαιμόνιο» φαίνεται να μην έχει τέλος...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το Τρικαλινό εφευρετικό «δαιμόνιο» φαίνεται να μην έχει τέλος...
Εντυπωσιακή ανακάλυψη

Νέα εφαρμογή από νεαρούς Τρικαλινούς εφευρέτες επιτρέπει το πέταγμα χαρταετού χωρίς σπάγγο !

Η έξυπνη πόλη μας συνεχίζει να εκπλήσει το Πανελλήνιο.

Χαρταετό χωρίς σπάγγο θα πετάξουμε τα κούλουμα...

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που επιτρέπει τον χειρισμό του χαρταετού από οποιοδήποτε playstation, smartphone ή tablet παρουσίασαν δύο νεαροί Τρικαλινοί στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Ηellas χθες στα Τρίκαλα.


Το Τρικαλινό εφευρετικό «δαιμόνιο» φαίνεται να μην έχει τέλος...Μετά τoν ασύρματo ανιχνευτή που βρίσκει τις λακούβες στους δρόμους της πόλης και τις επισκευάζει, μια νέα εφαρμογή έρχεται να αυτοματοποιήσει και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού τα Κούλουμα.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Οι δημιουργοί του i-tos, όπως ονομάζεται, είναι οι Γιάννης Καλούμπας και Κώστας Σπάγγος και μίλησαν στο fatsimare για το πώς είχαν την ιδέα αλλά και το πως λειτουργεί η νέα τους εφεύρεση:

«Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε γονείς, οι οποίοι κάθε χρόνο ζουν με τον φόβο ο χαρταετός να πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ» μας λέει ο Γιάννης Καλούμπας, υπεύθυνος του πρότζεκτ.


«Συχνά τα παιδιά απογοητεύονται γιατί ο χαρταετός είτε δεν πετάει, είτε οι μπαμπάδες μέσα σε λίγα λεπτά τον έχουν μπερδέψει τον σπάγγο προσπαθώντας να αποδείξουν σε άλλους μπαμπάδες πόσο καλοί είναι στο πέταγμα του χαρταετού.»

Δεν έγινε γνωστό πόσο θα κοστίζει η εφαρμογή και ο μηχανισμός του χαρταετού, αν όμως μπεί στην παραγωγή από το περίφημο e-vents-trikala  αναμένεται να βγεί στην αγορά πολύ φθηνά.

Όπως λένε οι κατασκευαστές, με τη δική τους εφαρμογή, μέσω ενός μικρού μηχανισμού που τοποθετείται πάνω στον χαρταετό, ο χειρισμός του γίνεται πολύ εύκολος.

Ο μηχανισμός διαθέτει ειδικό σύστημα εξισορρόπησης για σταθερή πτήση ενώ υπάρχει και GPS σε περίπτωση που ο χαρταετός παρασυρθεί από τον αέρα.

Τέλος χάρη στο ενσωματωμένο WiFi που διαθέτει, ο γονιός μπορεί να πετάξει τον χαρταετό ακόμα κι από το σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε εξωτερικό χώρο.


Και οικονομική έκδοση στην οποία δεν... υπάρχει καν χαρταετός» !

Σύμφωνα πάντα με τους δύο Τρικαλινούς δημιουργούς και το e-vents-trikala με μια πιο οικονομική έκδοση του προτζεκτ στην οποία δεν υπάρχει καν χαρταετός, οι γονείς θα μπορούν να απολαύσουν απερίσπαστοι το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ το παιδί νομίζει ότι πετάει πραγματικό χαρταετό μέσω του τάμπλετ ή του κινητού.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

  Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη σημασία της νέας έξυπνης δημιουργίας.

"Νοιώθω περήφανος για τα παιδιά" δήλωσε, αν το ήξερα θα το ανέφερα στο "πάμε πακέτο", επεσημαίνοντας τη σημασία των δράσεων και σε αυτόν τον τομέα της μεθόδου i-tos (Science – Technology – Engineering – Mathematics, δηλαδή Επιστήμη – Τεχνολογία -Μηχανική - Μαθηματικά), την τεράστια άνθιση που γνώρισε ο κλάδος, κατόπιν της πρωτοβουλίας του Δήμου και της e-vents-trikala και αποφάσισε να δωρίσει ο δήμος 200 "έξυπνους" χαρταετούς σε μαθητές των σχολείων της πόλης...Για το fatsimare


Η μαϊμού του Καραμέτου


Καλή Σαρακοστή...


 

 

Επιστροφή