Θα γίνει ο Ληθαίος Σηκουάνας μ' αυτά τα λεφτά...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Θα γίνει ο Ληθαίος Σηκουάνας μ' αυτά τα λεφτά...!
Λεφτά. Πολλά λεφτά βρε παιδιά...
Τι γίνεται εδώ αγαπητοί μου συμπολίτες;

Είναι πολλά τα "λεφτά".!
"Γιόμσι του πουτάμ λεπτά" που λέει και το φιλαράκι στο βίντεο...

Θα γίνει η πόλη στα σίγουρα Παρίσι (και όχι..."μικρό") και ο Ληθαίος Σηκουάνας μ' αυτά τα λεφτά...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
(Σίγουρα θα ακολουθήσει και δελτίο του Δήμου με... περισσότερη "σάλτσα")Έργα 7,76 εκατ. ευρώ  στην πόλη των Τρικάλων  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Με στρατηγική και σε συνεργασία με τους Δήμους, δίνουμε νέα πνοή και  ποιότητα ζωής στις  πόλεις μας»


Έργα συνολικού  προϋπολογισμού 7.765.000  ευρώ που εκσυγχρονίζουν την  πόλη των Τρικάλων  δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης στρατηγικής  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο «Τρίκαλα μια πόλη-πρότυπο  στις όχθες του Ληθαίου».  

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην έκδοση  πρόσκλησης, με την οποία καλεί το Δήμο Τρικκαίων να υποβάλλει προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Η πρόσκληση αφορά σε  δράσεις  αστικής ανάπλασης και στη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

«Οι πόλεις μας είναι παλιές και πρέπει να συγχρονιστούν με την εποχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγική, σχεδιασμό και σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Τρικκαίων και το Δήμαρχο Δ. Παπαστεργίου, σχεδιάσαμε και χρηματοδοτούμε  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιώσιμη αστική ανάπλαση. Προτεραιότητες μας είναι  η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, η ανάπλαση των πόλων, η αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά περιοχών, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η προώθηση μέτρων για  τον περιορισμό των θορύβων. Θέλουμε πόλεις σύγχρονες, πράσινες και φιλικές για τον κάτοικο και τον επισκέπτη» επισημαίνει ο κ. Αγοραστός.

Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση που εκδόθηκε αφορά σε δράσεις που εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ» ως εξής:

• Δράση: Αισθητική Ανάπλαση & Περιβαλλοντική Αναβάθμιση για τη Βελτίωση του Αστικού Περιβάλλοντος της Περιοχής Παρέμβασης – Ανάδειξη Χαρακτηριστικών Τοποσήμων της Πόλης των Τρικάλων.
Αφορά σε έργα:
- Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας & Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Ενοποίηση με Παρόχθια Ζώνη.
- Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Ληθαίου Ποταμού, κατά μήκος της κοίτης του, εντός του Σχεδίου Πόλης.
- Περιβαλλοντική & Αισθητική Αναβάθμιση Νότιας Εισόδου Πόλης.
- Επέκταση, Αναβάθμιση Πεζοδρομίων & Δημιουργία Κυκλικών Κόμβων.
- Ανάπλαση δημοτικού Skate Park στο Χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη & δημιουργία πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων.
• Δράση: Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων.
Αφορά σε έργα:
Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων.
Ανάλογη πρόσκληση έχει εκδοθεί και για την πόλη της Καρδίτσας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχα έργα στο πλαίσιο των στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε Λάρισα και Βόλο.

Δείτε video:

 

 

Επιστροφή