Ο ρους της εγκατάλειψης...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο ρους της εγκατάλειψης...

Mια εικόνα χίλιες λέξεις, η παρουσία της εικόνας και μόνο αντικατοπτρίζει τον σημερινό  «σύγχρονο» πολιτισμό, μειώνει την Ιστορία μας…«Χρειαζόμαστε έναν νέο Μεγαλέξανδρο να πατάξει τους μοντέρνους βαρβάρους καθώς κι έναν Βουκεφάλα να πατάξει τα δίποδα μουλάρια που εδράζονται στις κοπριές τής «παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης αγοράς»...


Εικόνες με... πράσινο περιτύλιγμα που αναπτύχθηκαν και καλύπτουν το Βουκεφάλα, που χάρισε νίκες στην ανθρωπότητα, το ιστορικό άλογο του Μεγαλέξανδρου, ίσως το μοναδικό στην Παγκόσμια Ιστορία…,(λέμε Παγκόσμια Ιστορία γιατί οι έλληνες μόνο Ιστορία δεν διαβάζουν…,) Θεσσαλικό άλογο, μια εικόνα χίλιες λέξεις, η παρουσία της εικόνας  και μόνο αντικατοπτρίζει τον σημερινό «σύγχρονο» πολιτισμό, μειώνει την Ιστορία μας… β λ έ π ε  Π ρ έ σ π ε ς... και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Χώρας μας.

Και επειδή στην Ελλάδα ό λ ο ι γίνανε δημοκράτες, ό λ ο ι  μιλούν και ντύνουν το παρόν και το μέλλον με τα καλλίτερα λόγια και  κάποια στιγμή οι νόμοι θα προσεγγίσουν τον αριθμό του πληθυσμού, στο τρέχων φωτογραφικό καλειδοσκόπιο εντάσσονται και οι Πρέσπες, οι οποίες μετέβαλαν υγιείς πολίτες σε φασίστες, θα επαναλάβουμε απόσπασμα υπό τον τίτλο: «Αρνησικυρία- Ευρωπαϊκό βέτο», όπου μεταξύ άλλων γράφαμε:

«Χρειαζόμαστε έναν νέο Μεγαλέξανδρο να πατάξει τους μοντέρνους βαρβάρους καθώς κι έναν Βουκεφάλα να πατάξει τα δίποδα μουλάρια που εδράζονται στις κοπριές τής «παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης αγοράς».


Βάιος Φασούλας

Ε.Ο. Καλαμπάκας 134

42131 ΤΡΙΚΑΛΑ
Αρνησικυρία- ευρωπαϊκό βέτο
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

    Διαβάζουμε στο http://www.grportal.com/gr μεταξύ άλλων και τούτα: «Και εμένα μου ήλθε εχθές η ιδέα τής ασκήσεως τού δικαιώματος τής αρνησικυρίας (βέτο) εις το θέμα τής εντάξεως τής Τουρκίας στην Ε.Ε.

 Αλλά ποιος πολιτικός να τολμήσει να υψώσει το ανάστημά του (.. άραγε έχει;;;;;);;;

 Μήπως υπάρχει κανείς ο οποίος θα τολμήσει να προσαρτήσει αυτό το κομμάτι τής Μακεδονίας στον μητρικό του χώρο;;;;» .

    Καλή ιδέα, άλλωστε πολλοί από μας την περιμένουμε, όπως περιμένουμε να δούμε αν οι πολιτικοί «άνδρες» της Χώρας  μας έχουν «άχυρα» ή «βαρίδια». Εξάλλου μέσα από ραδιόφωνα κι άλλοι πουτσαράδες (ντοπιολαλιά που σημαίνει λεβέντες, παλικάρια κλπ) χαριτολογούν διασκεδάζοντας λέγοντας «μας έκανε μπουστιά ο Μπους ο Μπούστης...».

    Δε συμφωνώ με προσάρτηση όσο οι ίδιοι Έλληνες (πολιτικοί, κόμματα, υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα κλπ) δεν είναι προσαρτημένοι στης Χώρας τους τα ιδεώδη.

    Τι να την κάνουμε την προσάρτηση όταν η μητέρα Ελλάδα  έ δ ι ω ξ ε  ή  κ α τ α δ ί ω ξ ε  εκατομμύρια Έλληνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Ήταν άραγε τυχαίο ή σύμπτωση; Ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Οι κατά καιρούς «εθνάρχες» που πέρασαν μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ΠΟΥΛΗΣΑΝ τους Έλληνες στα πέντε σταυροδρόμια για να μπορούν να πατάξουν τις αξίες μας σήμερα.

    Τους ακούμε συχνά πως συνδιαλέγονται τα εθνικά μας συμφέροντα, είτε με τους Αμερικάνους, είτε με τους Τούρκους, είτε με τους Ευρωπαίους είτε ακόμα με τους άμεσους γείτονες με τα μελλοντικά τους «οράματα».

    Χρειαζόμαστε έναν νέο Μεγαλέξανδρο να πατάξει τους μοντέρνους βαρβάρους καθώς κι έναν βουκεφάλα να πατάξει τα δίποδα μουλάρια που εδράζονται στις κοπριές τής «παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης αγοράς».

    Έτσι με το που «μας έκανε μπουστιά ο Μπους ο Μπούστης...». εκείνο που μένει είναι να κάνουμε κι εμείς τη δική μας. Δηλαδή, συντονισμός για τη διεθνή απομόνωση της Αμερικής. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει πρώτα να μάθουν οι Έλληνες ποιοι, πότε, πού και πώς τους εκπροσωπούν.

Τα λόγια πλέον δεν έχουν καμιά ισχύ ούτε πείθουν. Και όπως προανέφερα χτες, άλλαξαν οι εποχές, δεν είναι τα Βαλκάνια ότι ήταν χτες.

Οι Αμερικάνοι σιωνοφασίστες ανακατεύουν τους λαούς μας και τους δημιουργούν μίση και πάθη. Όταν υπάρχουν μίση και πάθη όλα είναι εύκολα να γίνουν.

Έτσι τα κάστανα καλούνται πάλι οι Έλληνες Πολίτες να τα βγάλουν απ’ την σιωνοφασιστική χόβολη. Μένει μόνο να δούμε πώς θα τα πιάσουμε.
Βάιος Φασούλας  


ΑΙΔΩΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΙ...


Δείτε την κατάσταση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το άγαλμα του Βουκεφάλα κάτω από τον Άγιο Αχίλλειο της Λαρίσας.

Τα χόρτα όχι απλά έχουν μεγαλώσει, αλλά έχουν καλύψει μέρος του αγάλματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζει τις παρακάτω θλιβερές εικόνες....
  

 

Επιστροφή