Κάνει τον... "Αλέκο" o δήμαρχος...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Κάνει τον...

Την απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων να μην δέχονται πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της περιοχής σχολίασε στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρώην βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης:
« Δε συμφωνώ καθόλου με τις δηλώσεις του Δημάρχου Μετεώρων, τις χαρακτηρίζω ως απαράδεκτες. Πρέπει οι πάντες να κινητοποιηθούνε ώστε να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

Μπορεί να στηρίξαμε τον κ. Αλέκο ώστε να εκλεγεί, σε αυτό το θέμα όμως δεν είναι τι θέλουμε απλά εμείς, είναι ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά.»


Ο Αλέκος

Την άποψη του για το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων ανέλυσε και ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, λέγοντας:

« Πήραμε την απόφαση σαν δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα, όλες οι παρατάξεις, να μην δεχθούμε μετανάστες. Πρώτος λόγος ο θρησκευτικός χαρακτήρας της περιοχής, με τα Μετέωρα και τη μοναστική τους πολιτεία, και δεύτερος ότι τα ξενοδοχεία που προτάθηκαν είναι στην Καλλιρρόη, στον ορεινό όγκο του Ασπροποτάμου.

Εκεί δεν θα υπάρχουν κοντά ούτε σχολεία, ούτε νοσοκομείο ούτε αστυνομία, θα δημιουργηθεί κάτι σαν γκέτο. Απορρίπτουμε την περίπτωση του Καστρακίου και της Καλαμπάκας, γιατί αν έρθουν μουσουλμάνοι κοντά σε ορθόδοξους και τα μοναστήρια θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Πήραμε ομόφωνα την απόφαση, όχι γιατί δεν αγαπάμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά γιατί θα έχουμε και τουριστικό πλήγμα αν γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν θέλω να σχολιάσω την άποψη του κ. Σιμορέλη, είναι προσωπική του γνώμη, εγώ θεωρώ πως είμαι προοδευτικός, δεν δείχνει κάτι το αντίθετο αυτή η απόφαση που πήραμε.»

 

 

 

Επιστροφή