Τάδε έφη...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Τάδε έφη...

Στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 σήμερα:Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων Βάϊος Τάσιος:

 
«Το θέμα της εκτός λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.Τ., με τα προβλήματα που δημιουργεί στην εξυπηρέτηση των ασθενών και τους κινδύνους που εγκυμονεί να μεταφέρονται σοβαρά, βαριά περιστατικά για μια αξονική εκτός Νομού, το έχουμε αναδείξει από τις αρχές Νοεμβρίου οπότε και βγήκε εκτός λειτουργίας ο δικός μας αξονικός γιατί κάηκε η λυχνία του μηχανήματος και είχε παρθεί η απόφαση να μην επισκευαστεί αφού έχει παραγγελθεί καινούργιος αξονικός τομογράφος.

Έχουμε κάνει για το θέμα αυτό παρεμβάσεις , το είχαμε βάλει και στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει προκύψει εδώ και πολύ καιρό, όταν είχε αποχωρήσει ο υποδιοικητής ο κ. Πεταράκης που ήταν υπέρ της αγοράς νέου μηχανήματος και ο τότε διοικητής κ. Παρθένης δεν ήθελε γιατί υπήρχε ο παλιός. Επικράτησε η λογική του κόστους κι όχι το δικαίωμα να έχει υπηρεσίες στην δημόσια υγεία. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, τώρα ρεκόρ καθυστέρησης.

Για μένα ευθύνες πολιτικές και ιδεολογικές έχουν και οι προηγούμενοι αλλά έχει και η σημερνή διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας αλλά και η σημερινή διοίκηση του  ΓΝΤ που αρνείται μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να φτιαχτεί η λυχνία του δικού μας αξονικού τομογράφου. Υπάρχει φόβος να υπογράψει κανείς μια τέτοια απόφαση, είναι αυτό διασπάθιση δημόσιου χρήματος;  Έλεγαν ότι είναι πεταμένα λεφτά να το φτιάξουμε αφού θα έρθει το νέο μηχάνημα. Δεν είδα και κανέναν από τους βουλευτές να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Λένε πως ο νέος αξονικός τομογράφος θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει από  την 1η  Φεβρουαρίου. Εγώ λέω πως θα γίνει το «γιοφύρι της Άρτας». Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα ξηλώσουν τόσο γρήγορα τον παλιό αξονικό, θα μπει γρήγορα ο καινούργιος και θα αρχίσει από τον άλλο μήνα να λειτουργεί. Αυτή την ψευδαίσθηση δεν την πίστεψα ποτέ κι εδώ θα είμαστε να το δούμε».

 

Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για την συνεδρίαση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας:

 

« Περιμένουμε να υπάρξει επίσημη πρόσκληση για να πάμε στην σύσκεψη για να πάρουμε επίσημη θέση για ένα μείζον ζήτημα όπως η λειτουργία του φράγματος, η διαχείριση κ.οκ. Είχαμε την Παρασκευή το βράδυ σύσκεψη στη Νομαρχιακή Επιτροπή τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς εκείνο που θα πω είναι να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται λύνοντας η κυβέρνηση τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί όπως η ρύθμιση για τον νέο οικισμό Μεσοχώρας, τις απαλλοτριώσεις των κατοίκων και να εκταμιευθούν άλλα100-  150 εκατ., ευρώ για να υπάρξει ολοκλήρωση όλων των εργασιών. Δεν έχω καθόλου ιδεοληψίες για αυτό το έργο, κι έχω πει πως οι όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν από κάποια πρόσωπα δεν έχουν επηρεάσει την άποψη μας για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από υδροηλεκτρικά έργα, στα οποία δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα

Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι θα γίνει το έργο, τότε μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα και το φράγμα να λειτουργήσει και οι κάτοικοι που θα πληγούν να αποζημιωθούν. Και  εμείς είχαμε την πολιτική βούληση ως κυβέρνηση αλλά είχαμε κι εμείς τις παραλείψεις μας, ενώ έχει ολοκληρωθεί το ΣΧΟΑΠ είχαν μπει και τα ζητήματα του νέου οικισμού, εν τούτοις  έχουμε ευθύνη και εμείς που δεν προχώρησαν.

Κάποιοι που έχουν την ιδεοληψία ότι μπορεί να παραβιάσουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, βρίσκονται στην κοσμάρα τους, όσοι θεωρούν ότι μπορούν να παραβιάσουν το κοινοτικό δίκαιο. Η μερική εκτροπή είναι ένα άλλο ζήτημα, δεν ξέρω αν το υδροηλεκτρικό Συκιάς μπορεί να αποδεσμευθεί από το συνολικό του Αχελώου, αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε την Πέμπτη. Έρχεται η ώρα να δούμε σοβαρά το όλο ζήτημα της διαχείρισης των νερών.  Η ολοκλήρωση έργων εθνικής εμβέλειας αφορά όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις. Να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το φράγμα με όλες του τις παραμέτρους που θα πρέπει να λυθούν. Μακάρι να γίνει και νωρίτερα από τα δύο χρόνια όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προ μηνός από τα Τρίκαλα. Βεβαίως και πάμε στη σύσκεψη της Πέμπτης για να βάλουμε πλάτη για να γίνει το έργο αυτό».

 

Κώστας Τρέλλης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ Τρικάλων:

 


« Για το αν ήμουν καλός ή όχι πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης, αυτό που έχω να πω είναι πως εγώ κρίνομαι από τα στελέχη της ΝΟΔΕ και μετά από τον κόσμο. Σε κάποιους αρέσουμε σε κάποιους δεν αρέσουμε, τι να κάνουμε τώρα; Αν ήμουν καλός πρόεδρος αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, οι Νεοδημοκράτες και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων , έχουν δικαιώσει αυτή τη ΝΟΔΕ. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός την πρώτη ΝΟΔΕ που επισκέφθηκε ήταν τη δικιά μας, κι αυτό έχει τη σημασία του. Δεν με έχει απασχολήσει ως τώρα τι θα πράξω στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, θα το αποφασίσω εν καιρώ.

Εγώ κρίκος στην αλυσίδα εσωστρέφειας στην ΝΔ δεν έγινα ποτέ, δεν θα γίνω ούτε τώρα. Και το έχει αυτό το… χάρισμα της εσωστρέφειας ο πολιτικός μας χώρος.

Η ΝΟΔΕ τη δική της εκδήλωση θα την κάνουμε στις 29 Φεβρουαρίου την ετήσια χοροεσπερίδα και θα καλέσουμε έναν υπουργό της κυβέρνησης της Ν.Δ».

 

Βασίλης Μουργελάς, για το τέλος της θητείας του ως διευθυντής της πρώην μονάδας του ΙΚΑ Τρικάλων:

 

« Από τις 31 Δεκεμβρίου έχω φύγει από εκτελών καθήκοντα διευθυντή στη μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων, των γνωστών πρώην πολυϊατρείων του ΙΚΑ, και μετά από 33 χρόνια στο ΙΚΑ, έφυγα  κι έχω πια επιστρέψει στο ιδιωτικό μου ιατρείο. Αυτή τη στιγμή ο αντικαταστάτης μου είναι ο κ. Λάμπρος Καφφές κι εξαρτάται από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ποιον θα ορίσουν. Αυτές οι θέσεις είναι με ανάθεση, γιατί από το 2014 που διαλύθηκαν τα πολυϊατρεία και ξαναπροσλήφθηκαν όσοι γιατροί ήθελαν, επί της ουσίας δεν υπάρχει θέση διευθυντή, ορίζεται κάποιος ως υπεύθυνος της μονάδας. Ο κ. Καφφές ήταν ο αντικαταστάτης μου και συνέχισε εκείνος τώρα που έφυγα εγώ μέχρι να ορίσει η διοίκηση ποιον επιθυμεί.

Το ζήτημα δεν είναι ο διευθυντής στα πολυϊατρεία αλλά οι γιατροί, και το ευτύχημα είναι πως έχει προσληφθεί παιδίατρος και οι τρεις μόνιμες θέσεις, δερματολόγο, μικροβιολόγο και ακτινολόγο έχουν προκηρυχθεί. Το μικροβιολογικό των πολυϊατρείων έχει εξοπλιστεί με τα καλύτερα μηχανήματα. Γενικώς του λείπουν ειδικότητες αλλά αν προσληφθούν αυτοί θα είναι μια θετική εξέλιξη».

 

 

Επιστροφή